Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

IZVJEŠĆE SA SUSRETA PREDSTAVNIKA MOLITVENIH ZAJEDNICA CRKVE U HRVATA SA BISKUPOM mons. VALTEROM ŽUPANOM I PREDSTAVNICIMA UREDA ZA ŽIVOT I OBITELJ HBK-e

Slijedom poziva biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, i u suglasju sa mons. Ivanom Devčićem, predsjednikom Vijeća HBK za laike, održan je 28.siječnja 2014. godine inicijalni susret predstavnika molitvenih zajednica u našoj Domovini sa ciljem da se uspostavi molitvena mreža koja bi predstavljala podlogu svim nastojanjima na evangelizacijskom, pastoralnom, građanskom i političkom planu.

U molitvenu mrežu uključile bi se sve one osobe ili organizirani molitelji u pokretima i udrugama koji molitvom, postom i trpljenjem žele – po zagovoru Blažene Djevice Marije, Kraljice Hrvata, i Sv. Josipa, zaštitnika naše Domovine i Crkve te hrvatskih svetaca i blaženika - ujediniti u molitvi naš narod i djelovati u moralno-duhovnoj obnovi kao jedinom pravom putu k blagostanju.
Način djelovanja predložene mreže molitve bio bi kontinuirani i interventni, dakle, po nekim bi se modelima i potrebama molilo stalno (npr. za jedinstvo našeg naroda), a interventno u onim interventnim slučajevima kad se npr. donose zakoni koji ugrožavaju naše kršćanske vrijednosti ili je netko od ljudi, koji se zalažu za provedbu pravičnijih zakona, izložen progonima.
U dogovoru i uz suglasnost biskupa i redovničkih poglavara i poglavarica uspostaviti će se mreža lokacija na kojima će se trajno, redovito ili povremeno obavljati euharistijsko klanjanje.

MVKO pohvaljen je od strane Ureda za život i obitelj na dobroj praksi uslišanih molitvi jer smo se molitvom, postom i euharistijom uključili u borbu zastupnika u Europskom parlamentu kada se je pokušao izglasati zakon o abortusu kao pravu koje bi ženi bilo osigurano u europskom Ustavu. Samo da podsjetim, tada smo telefonom, mailom i SMS porukama, po dojavi iz Ureda pri HBK,, u par sati uspjeli kontaktirati naše svećenike, redovničke zajednice, "Marije i Marte" u većini naših MV i župnih zajednica i služile su se svete mise i organizirala su se klanjanja pred Presvetim.

Isto tako želim vas podsjetiti na naš konkretni angažman u molitvi, postu i euharistiji kada je bila pokrenuta inicijativa „U ime obitelji“.
Sva nas to mora ohrabriti kao molitelje koji su pozvani na evangelizacijski, vjernički pa i politički angažman u sredinama u kojima živimo i župnim zajednicam kojima pripadamo. Mi svoje poslanje gledamo prvenstveno molitveno i, kao što je rekao biskup Župan, krajnji je čas da se probudimo, otvorimo oči i shvatimo da bez Boga možemo učiniti vrlo malo ili gotovo ništa. One snage, koje su nakanile uništiti naše obitelji i u konačnici naš narod, dobro su organizirane i vrlo dobro plaćene. Zato se moramo udružiti u molitvi u obitelji i župnim zajednicama jer kada zajednički molimo, već tada gradimo zajedništvo koje je toliko potrebno našem razjedinjenom narodu.

Susretu se odazvalo dvadesetak predstavnika molitvenih zajednica i vrlo smo se brzo usaglasili oko zajedničkih nakana jer nam je svima u poslanju molitva i želja da svojim životom i primjerom „prorokujemo“ u današnjem društvu i vremenu u kojem živimo.
Zamoljeni smo od gosp. Petra-Krešimira Hodžića, predsjednika Ureda za život i obitelj, da se aktivno uključimo u molitvenu mrežu i damo svoj doprinos. Budući da sam od našeg duhovnika don A. Stojića i Malog vijeća MVKO dobila podršku, da se naša Udruga može uključiti u planove i programe HBK-e, želim vas obavijestiti da ću u dogovoru sa Uredom za život i obitelj pristupiti radnoj skupini koja će osmisliti djelovanje našeg Molitvenog Vijenca.

Pozdravljam vas u Gospodinu i polažem sve naše obitelji, sve nas i naš hrvatski narod u svete ruke naše Nebeske Kraljice da nam isprosi milost kod svoga Sina i ujedini u našem nejedinstvu!!

Marina Šturlić
predsjednica MVKO


Post je objavljen 04.02.2014. u 12:17 sati.