Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Capar: “Imamo mi još toga za pokazati”

Nakon prolaska Hrvatske futsal reprezentacije u četvrtfinale Europskog prvenstva nastala je futsal ludnica u cijeloj zemlji, slična onoj prije dvije godine kada se Euro održavao u Splitu i Zagrebu. Do igrača Alumnusa i reprezentacije jako je teško doći, ali u tome posebno prednjači Matija Capar. Heroja reprezentacije, i strijelca dvaju bitnih pogodaka gotovo je nemoguće kontaktirati zbog treninga, reprezentativnih obaveza i stranih i domaćih novinara, ali Capi je pronašao vremena kako bi i za Alumnusov web najavio četvrtfinale Eura.

Nakon što su se slegli dojmovi i odmorili ste se od dvije teške utakmice, zacrtani cilj je ostvaren. Je li bilo lakše ili teže od očekivanog?

S obzirom da smo u obje utakmice zabili golove u zadnjim minutama s golmanom-igračem, definitivno se može reći da je bilo teže od očekivanog. Ali i prije prvenstva smo željeli četvrtfinale, a to smo i ostvarili, pa što bude.

Utakmica sa Španjolskom i fantastičan rezultat podigao je zanimanje i prisutnost futsala u medijama na razinu Eura 2012. u Hrvatskoj. Jeste li se prije prvenstva nadali nečemu takvom?

Ja se osobno nisam nadao jer po najavama se to nigdje nije dalo naslutiti.

Nakon Španjolske, vjerovali smo da će Česi biti malo lakši zalogaj. Ipak, u drugom poluvremenu unatoč evidentnoj razlici u kvaliteti svi smo strepili?

Ulog je bio prevelik i vidjelo se da smo u grču. Bez obzira na to po meni smo bili bolji i vidjeli da imamo još puno mjesta za napredak u igri.

Vidi se da je igra s golmanom u napadu uvježbavana, jeste li ostavili koju kombinaciju za četvrtfinale?

Uvijek imamo 2-3 sistema koje uigravamo i iz kojih proizlaze 2-3 mogućnosti za postići pogodak, tako da imamo mi još toga za pokazati.

U četvrtfinalu nas čeka Italija. Do sada je nikada nismo pobijedili. Slovenci su pokazali da je moguće, mi smo vidjeli da se znamo nositi s najboljima, što očekivati od te utakmice?

Za očekivati je utakmicu u vrlo visokom ritmu što će zasigurno vise odgovarati Talijanima. Do sada prikazanom na Euru oni su daleko najagresivnija ekipa. Bit će iznimno teško.

Tko je po tebi pokazao najviše nakon prvog kruga i prvi je favorit za naslov?

Najbolji dojam su mi ostavili Rusi (5 Brazilaca), Španjolci su mi samozatajni, a čak su me i Portugalci iznenadili, mislio sam da će ih Rusi dobiti. A jučerašnjom utakmicom Talijani (Brazilci) su pokazali da će opet napadati najviša mjesta na ovom Euru.

Želimo svu sreću Matiji, Kristijanu, Vedranu i svim ostalim reprezentativcima!

Izvor: http://www.mnkalumnus.com/?p=5176

Post je objavljen 04.02.2014. u 11:37 sati.