Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

OTISAK NA DUŠI



slika: digital artist

napisano 15.6.2009. u 22.50h na portalu Magicus, iz moje 5. zbirke poezije "NA TRGU PTICA", a objavljeno i na portalu "Pisaća mašina" ... Datum objave na PM: 08/09/2009[1]

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=23980

http://www.cip.hr/pm/tekst.php?user_id=545&film_id=12742

U noći od tišine i sna, u trenu od zlata i kapi vode, ostavi mi onaj poznati trag, pozovi istrošene duše neka se okupe i u prašini sjećanja potraže onaj svoj poznati – otisak na duši.

Moje lice gleda noć koja ima svoju moć, moć mladog ljeta, a ti zagrli dubinu i reci svakoj duši, da otkine najoštriji dio iz sebe i baci ga daljinama i neka se taj dio vrati mekan, prozračan, poput biserne boje ljeta.

Ne pronalazim mjesto za san ove noći, pokušavam pronaći svoj otisak na duši, poznat pogled mog oka koji počiva na tamnoj sjeni što me prati i znam, opet ću umirati smrću sjene tražeći u sebi ugaslo sjećanje na oči pune sna.

Evociram neke trenutke i vidim, prah se polako miče, vidim da se kroz tamnu sjenu sjaji otisak na duši, onaj otisak što ga ostaviše dragi ljudi, sretni dani i čarobne noći…

Uz riječi ne trebam riječi, uz san ne trebam tajnu, zakopat ću opet svoj otisak na duši, da me čeka za neke trenutke, kad ću umirati smrću sjene ispod staklenog neba prepunog zvijezda koje me uvijek gledaju očima mačke, a na oltar ove tamne noći odnosim svoje srce, dajući ti ga kao mladu pticu, da ga primiš u dlan, taj dlan prelomljenih linija što priča sudbinu svakog čovjeka i krije tvoj otisak na duši.

Pričat ćeš mi jednom o njemu, zar ne?


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=103187


http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7889-83-8

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Photo Cube


Post je objavljen 03.01.2017. u 14:00 sati.