Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Poziv u pomoć: Mladenu Kukulju hitno treba transplantacija koštane srži prikladnog donora

Zaklada Ana Rukavina i mama Mladena Kukulja, puna nade i vjere u ljude velikog srca, od 18 do 40 godina pozivaju vas da u ponedjeljak 10. veljače 2014. od 16 do 18 sati u Društvenom domu Kozari bok (pored Doma zdravlja) dođete na uzimanje uzoraka krvi za tipizaciju.

Mladen Kukulj (31) hitno treba pomoć. Nužno mu je potrebna transplantacija koštane srži prikladnog donora. U postojećem registru Hrvatske on ne postoji, ali možda ste baš vi donor za Mladena. Zaklada Ana Rukavina i njegova mama, puna nade i vjere u ljude velikog srca od 18 do 40 godina pozivaju vas da u ponedjeljak 10. veljače 2014. od 16 do 18 sati u Društvenom domu Kozari bok (pored Doma zdravlja) dođete na uzimanje uzoraka krvi za tipizaciju.

Nakon potpisa informiranog pristanka i pristupnice uzeti će vam se uzorak krvi (oko 7 ml) u epruvetu i odnijeti u laboratorij za tipizaciju tkiva da bi se odredili vaši antigeni tkivne snošljivosti. Uzorak vaše krvi za tipizaciju uzima se kao i ostali uzorci koje ste do sada davali za određivanje npr. krvne slike ili biokemijskih nalaza. Transplantacijom vaše srži mogu se liječiti bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Ukoliko se nađe bolesnik koji ima iste antigene tkivne snošljivosti kao i vi, kontaktirat će vas centar za tipizaciju tkiva i ponovno vas pitati pristajete li na donaciju stanica. Postupak je bezbolan, nadamo se da ćete doći, spasiti život i učiniti uzvišeno djelo.

Izvor: In-Portal

Post je objavljen 03.02.2014. u 10:25 sati.