Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

“Leteći” Capar nas doveo na prag četvrtfinala

U DRAMATČNOJ UTAKMICI EURA U FUTSALU HRVATSKA SPASILA BOD PROTIV ČEŠKE
“Leteći” Capar nas doveo na prag četvrtfinala.

Među osam u Europi nećemo ući samo ako Španjolska i Češka odigraju remi veći od 3:3
JOŠ VIJESTI

GRAFIČAR VODOVOD:
U subotu okupljanje na igralištu u Retfali

ODBO0JKA
Osječanke svladale Puljanke i potvrdile četvrto mjesto na tablici

USPJEŠNO KRENULI U PRVOJ B LIGI “SJEVER”
Osječki vaterpolisti potopili Delfin sa Samirom Baraćem
HRVATSKA3 (2)
ČEŠKA3 (1)
ANTWERPEN - Lotto Arena. Gledatelja: Suci: Ivan Šabanov (Rusija) i Mark Brikett (Engleska). Strijelci: 0:1 Novotny (9), 1:1 Jelovčić (14), 2:1 Marinović (16), 2:2 Mareš (21), 2:3 Belej (24), 3:3 Capar (38). Žuti kartoni: Suton, Jelovčić, Babić, Matošević, Novak, Jukić (Hrvatska), Nowotny, Frič (Češka).
IGRAČ UTAKMICE: MATIJA CAPAR (HRVATSKA)
HRVATSKA: Jukić, Novak, Marinović, Suton, Jelovčić, Grcić, Grbeša, Pavić, Capar, Babić, Protega, Matošević, Duvančić, Stojkić
ČEŠKA: Gerčak, Cupak, R.Mareš, Rešetar, Slovaček, Zdansky, Novotny, Oliva, Frič, Kovacs, Rodek, Seidler, Slama, Belej.
Dramatičan susret odigrala je Hrvatska protiv Češke i na kraju spasila bod na posve isti način kao i protiv Španjolske. “Leteći vratar” Matija Capar zabio je za 3:3 minutu i pol prije kraja susreta i saučuvao nam nadu za prolazak u četvrtfinale. Bili smo bolji od Čeha, ali loš dan vratara Ive Jukića koji je primio dva sigurno obranjiva pogotka doveo nas je u probleme, ali smo se na kraju ipak iščupali.
Na vrlo “zanimljiv” način su Česi otvorili utakmicu. Već nakon dvije minute imali su tri akumulirana prekršaja. Kao da su žestinom željeli prepasti naše reprezentativce. Nije im to, naravno, uspjelo. Hrvatska je većim dijelom prvog poluvremena bila bolja, ali je propustila realizirati dvije dobre prilike u prvoj polovici tog dijela igre. Jedan Jelovčićev udarac izbačen je ispred praznih vrata, a nakon toga odličnu kontru Grcića i Jelovčića ovaj potonji nije uspio realizirati promašivši loptu ispred praznih vrata. I zato je stigla kazna. U 9. minuti primili smo vrlo nespretan pogodak kada je Novotny iz teškog kuta pogodio kroz noge Jukiću i doveo Čehe u prednost. Srećom, nisu naši igrači izgubili glavu nakon što su stvari krenule krivim tijekom. Nastavili su igrati svoju igru i to je ubrzo dalo rezultat u obliku preokreta. U 14. minuti Marinović je brzo izveo udarac iz kuta na drugu vratnicu, tamo je zaboravljen ostao Jelovčić i rutinski pogodio za izjednačenje. Samo dvije minute kasnije Hrvatska je došla u prednost nakon što je Babić presjekao napad Češke, Novak i Marinović odigrali su savršenu kontru koju je Marinović završio polaganjem lopte u prazna vrata. Do odmora mogli su Česi poravnati preko iskusnog Mareša, ali je njegov udarac, srećom, završio poktaj desne vratnice.
Nastavak utakmice otvorili smo užasno. Već nakon 40-ak sekundi iskusni Mareš je poravnao na 2:2, ali taj pogodak posve ide na dušu našem vrataru Ivi Jukiću, koji je mlak udarac iskosa nekim čudom propustio u mrežu. Bio je to šok koji nas je ubrzo doveo u još veću rupu. U 24. minuti Česi su odigrali odličnu akciju koju je na asistenciju Seidelra na drugoj vratnici pogotkom zaključio Belej. Nakon toga Hrvatska je pristinula, redala prilike, ali nedostajalo je preciznosti i odlučnosti u ključnim trenucima. Uvukla se i nervoza pa smo susret završili s čak sedam žutih kartona i ispunjenim bonusom. Česi su šest minuta prije kraja imali priliku zaključiti utakmicu iz “deseterca”, ali je Jukić prvo obranio udarac Kovacsa, ali su suci ponovili udarac, ali Jukića nije uspio prevariti ni Seidler. Tako se naš vratar djelomično iskupio za loše reakcije kod prva dva pogotka i ostavio nam nadu za izjednačenje. To smo iskoristili na isti način kao protiv Španjolske. Ušao je “leteći vratar” Matija Capar te minutu i pol prije kraja susreta pogodio za izjednačenje koje bi nam, osim u slučaju nekakvog čudnog rezultata, trebalo biti dovoljno za prolaz u četvrtfinale.D.Keler


Skupina D
Rezultati: Španjolska - Hrvatska 3:3, Hrvatska - Češka 3:3, Češka - Španjolska (2. veljače)
TABLICA
1.Hrvatska 2 0 2 0 6:6 2 2.Češka 1 0 1 0 3:3 1 3.Španjolska 1 0 1 0 3:3 1
MOGUĆI RASPLET SKUPINE
Hrvatskoj odgovara sve osim remija s puno pogodaka
Plasman u četvrtfinale Eura 2014. više nije u našim rukama. Ovisimo o utakmici Češka - Španjolska, ali izgledi su nam dobri. U tom susret bilo čija pobjeda vodi nas u četvrtfinale s drugog mjesta. Remiji od 0:0 do 2:2 također. Ako bude 3:3, odlučivat će ždrijeb jer će sve tri reprezentacije imati isti broj bodova i istu razliku i broj postignutih i primljenih pogodaka. S Eura nas izbacuje samo remi s više pogodaka od 3:3, dakle 4:4, 5:5 i tako dalje.

Izvor: Glas Slavonije

Post je objavljen 31.01.2014. u 21:48 sati.