Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Junak Capar nas opet spasio: Hrvatska nadomak četvrtfinala!

Hrvatska futsal reprezentacija u još jednoj infarktnoj završnici je došla do 3-3 remija protiv Čeha, a novi bod opet je donio Matija Capar. Jako smo blizu četvrtfinala Eura.

Na europskom futsal prvenstvu u Belgiji hrvatska reprezentacija očito ne može bez drame i infarktnog scenarija u završnicama utakmica. Nakon što je prije dva dana momčad Mate Stankovića došla do povijesnog remija protiv šesterostrukog prvaka Europe Španjolske, večeras se protiv Čeha dogodio gotovo identični scenarij.
Ovaj puta s druge strane stajala je Češka, a pobjeda bi nas odvela izravno u četvrtfinale Eura. No 'mini-kockasti' bili su nadomak šokantnog ispadanja iz natjecanja dvije minute prije kraja, a onda se dogodio deja vu. Stanković je uveo Matiju Capara kao 'letećeg' golmana, koji je dvije minute prije kraja zabio za 3-3 izjednačenje!
Baš kao što je to učinio i Španjolcima, večeras je napravio i opasnim Česima, ponovno u 38. minuti utakmice! No ovaj gol bio je puno važniji te je 'produljio život' Hrvatskoj u Belgiji.
Češka je povela u 9. minuti preko Novotnyja, no u razmaku od dvije minute naši nogometaši su preokrenuli na 2-1 golovima Jelovčića i Marinovića u 14. i 16. minuti te se s tim rezultatom otišlo na poluvrijeme. A onda u nastavku uslijedio je neshvatljiv pad Hrvatske, što je Češka iskoristila zabivši u razmaku od tri i pol minute za preokret na 3-2.
Hrvatska je pritiskala, no nikako nije uspjela naći put do mreže pa se izbornik odlučio na provjerenu formulu, koja se, srećom, ponovo pokazala dobitnom!

U posljednjem okršaju u skupini igraju Španjolska i Češka, pobjeda jedne od te dvije momčadi vodi nas dalje, a remi veći od 3-3 značio bi ispadanje Hrvatske iz natjecanja.
Prođemo li dalje čekaju nas Slovenija, Azerbajdžan ili Italija, ovisno kako će se rasplesti u skupini C.

Izvor: 24 sata

Post je objavljen 31.01.2014. u 20:42 sati.