Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Međunarodni dan privatnosti

Sutra će uglavnom po Europi biti obilježen međunarodni dan privatnosti kao reakcija sve prisutnijeg špijuniranja građana i ugrožavanje njegove privatne sfere od strane državnih i transnacionalnih represivnih aparata. Na ulici će biti po praktično svim njemačkim gradovima bazični demokrati (skupine bez izražene hijerarhije) u vidu anonymousa (anona) i pirata. Oni se zalažu za što je moguće više providan upravljački aparat (transparentnost) i zaštićenost privatnih podataka pojedinaca od represivnog djela tog aparata.
I tu plemenitu ideju vladajući aparati pomoću podaničkih masovnih medija iskrivljuju, hajka se diže protiv fotografiranja i snimanja kamerama na javnim površinama uopće ("vidljivog" snimanja), da mi se zamaskiralo ono nevidljivo i netransparentno snimanje, štoviše političari podupiru npr. samovoljne zabrane fotografiranja na sajmovima i sličnim manifestacijama, odnosno podupiru širenje prostora zabrana uopće, no to nema veze s idejom sutrašnjeg dana.
Budući da osim Islanda i Švicarske nigdje nema šansi za skori ozbiljniji razvoj sustava direktne demokracije nama gdje nema baš aktivista tog profila ostaje jedino nada da će Nijemci izabrati u EU parlament Anke Domscheit Berg, treću s piratske liste, trenutno najprofiliraniju aktivisticu na tom području.
p.s.
Arhivske fotke služe isključivo razbijanju dosade nakon suhoparnog postazubo





Post je objavljen 31.01.2014. u 12:06 sati.