Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Lidija Paris: Kome smeta Sveta Stolica u UN-u?

Rimska agencija INTER Press Service javlja da je međunarodna koalicija od preko sto nevladinih organizacija iz svijeta pokrenula svjetsku kampanju za udaljavanje Vatikana iz UN-a.

Koalicija želi da generalni tajnik i Generalna skupština UN-a službeno razmotre 'status Vatikana' u tom svjetskom političkom tijelu. Zašto smetaju glavni principi diplomacije Svete Stolice: promicanje mira, jednakost u pravima i solidarnost među državama, poštovanje prava, pravde, demokracija, obrana i očuvanje života i obitelji, međureligijski dijalog?

Jasni su razlozi za neprijateljsko raspoloženje: zbog stava Svete Stolice prema populacijskim pitanjima, čime se ometa rad LGBT Core Group. Sveta Stolica je u Kairu 1994. osujetila međunarodno pravo na pobačaj, podržava pro-life subjekte u sprječavanju donošenja rezolucija kojima se čovjeka ubija i degradira. Predstavnik Svete Stolice u UN-u protivi se i potpomognutom samoubojstvu starijih osoba.

Nikakve su šanse da 'ujedinjeni nevladini sektori' ostvare svoj cilj. Oni ipak otežavaju rad Svete Stolice u UN-u, uznemiruju legalnost i legitimnost djelovanja međunarodno priznatog subjekta, uzurpiraju (međunarodno) pravo. Je li nam to poznata praksa?

Potpisom peticije na www.DefendTheHolySee.org ostavljate maleni, a glasom vjere i čovještva veliki trag podrške i zahvale djelovanju Svete Stolice na svjetskoj razini..

Post je objavljen 30.01.2014. u 14:38 sati.