Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Misli, govor, pisanje i ...

Nešto poput pitanja mi se javlja. Nisu to riječi, a ni misao. Nešto u meni ma tko da sam. Osjet kao prethodnica osjećaja. Osjećam se gledajuće. Prodirem u područje 'nepoznato'. Ustvari, ne nalazim riječ pravu za to. To je kao mrak u kino dvorani pred početak filma.
Nastojim otpustiti sva očekivanja i umišljaje. Pomalo me remeti isčekivanje, koje kao neko predodređenje ima takvost. To je stanje moje. Njime sam dat. I tada tek osjećaj mišlju riječi pokrene. Kao da jesam nekome koga ne vidim, ali slutim. Ne može se postojati bez i šta drugo. Ne mogu bez toga odnosi biti, a time ni misao, ni osjećaj, ni riječ, ni život ....
Da, tek čovjek jesam; biće u vremenu promjena, što kao tren beskraj Istine čine. Nova dimenzija to je, kao i sve životno, tek dio puta. I tako misao i osjećaj se stapaju u izraz riječima: 'Vidim, vidim, vidim...'.
U svijetu ovome pretaću se stanja energijama. Nosioci su to vremena i postojanja, a postoji se promjenama. Sakupi li se te uvjeti i vrijeme, jest vanvremena cjelina. Nama živima je to oduvijek i zauvijek.
I sva ta htijenja moja razloge u nizu promjena ima. Ne čini ih 'volja 'moja''. I ona je razlozima stvarana kao i osjet da jesam. Zaista, ništa nije moje. Što uopće 'moje' znači? Sve su to procesi i stanja. Ono 'ja' odnose ima prema tome i po takvosti svojoj viđenja ima. Najčešće se ne vide cjeloviti razlozi, pa se uobičajeva nazivima predstaviti tek vidljivost stanja. Vidljivo'ću tom uzrocima se vidi tek prve vremenske odmake i zanemaruje se uzroke uzroka, a da ne govorim o cjelovitosti.
I šta onda stvarno mogu? Ja voljom 'svojom'. Zastao sam i gledam. A što? Neka bude volja Tvoja Istino! Ni to nije odluka 'moja', kao ni odustajanje od zabluda. To je proces promjena dat cjelovitošću Istine. Baš kao i sve što jest. Pa kako onda mogu svijestan toga biti? Naravno, ne mogu. Ne ja. Sve je To Istino po Tebi!
I tako sam se zamislio nad mislima i riječima 'svojim'. Namjerama i volji. Strepnjama i nemoćima. Radostima i ljubavi.... Ta, Istino i osjet jest po Tebi kao i riječi ove. I vidim mudru braću, ljude, što od davnine govorahu: 'Riječ jest Gospodnja...'. Izraz je to svijesti priznanjem Istine.
Istina oslobađa.
S ljubavlju Vama dragi moji i neka Vas Radost i Ljubav prate Istinom ... :)

Post je objavljen 29.01.2014. u 21:55 sati.