Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

MILAN MINTA RUŽIĆ (1955 – 2014)




Jučer je nogometnom Rijekom odjeknula ružna vijest da nas je napustio vrsni Rijekin nogometaš Milan Minta Ružić.
Jedan od najboljih riječkih nogometaša svih vremena, Milan Minta Ružić, rođen 1955. godine, umro je u Rijeci nakon teške bolesti.
Milan Minta Ružić izgubio je u 58. godini jedinu utakmicu u životu koju nije mogao pobijediti.
Ružić je postao standardni igrač najbolje generacije Rijeke svih vremena, koja je osvojila dva Kupa ('78, '79) i iznjedrila čak osmoricu (Hrstić, Avramović, Ravnić, Kustudić, Desnica, Cukrov, Jerolimov, Ružić..) A-reprezentativaca bivše države. Takvu koncentraciju kvalitete Rijeka nikada u povijesti nije imala.
Mintu sam upoznao radeći u NK Rijeci, vrlo susretljivog i dragog sugovornika koji se nije libio govoriti svojom ćakavštinom. Sjetio sam ga susreta u Pagu, gdje mi je rado govorio o tom susretu. Njegov tadašnji suigrač bio je Mirko Šugar, Kolanjac koji je živio u Pag. Prijateljevao je sa našim Tonćom Bobićem bivšim vratarom Rijeke, Marjanom Glavanom, a ja sam ga podsjetio da je i Duško Paro Pažanin koji je sa Opatijskim Suvenirima svirao na bijeloj noći u hotelu Bellevue i koji je napisao himnu NK Rijeci.
Toliko isprepletenosti Paga i NK Rijeke.
Na ovim mojim fotografijama vidimo Mintu do još jednog preranog otišlog nogometaša, Ivu Benziju, sada na nebeskim prostranstvima mogu igrati svoju drugu utakmicu.
Pokoj im vječni !



Milan Minta Ružić (čuči drugi slijeva), do njega pok. Ive Benzia, sa čipkom u ruci ondašnji kapetan Srećko Juričić, danas sportski direktor, Mirko Šugar (čuči četvrti zdesna).



Post je objavljen 27.01.2014. u 22:43 sati.