Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

4 godine blogojavljanja


evo sam prebirući ustanovio da je prošlo 4 godine od pojave zvijezde kodnog imena @tignarius iz suzvježđa "pisdin dim"
pa evo što je taj lik "mislio" prije 4 godine, odnosno od prvog napisanog posta, za koji je kriv svećenik Anđelko Kaćunko
dakle tog dalekog 26.01.2009 sam pisao o Varošancu, a prvi komentator mi je bio @nemam pojma ni o čemu, al se petljamn koji me skroz uzrujao...dok nisam "shvatio" šalu jednog mog znanca

moram si priznat da se baš i nisam puno popravio u ove 4 godine..
neki poput @tamo gdje je srca iz splita @horsemana @ljubice @grge iz kanade @helena...mi nedostaju.... i ne znam ni di su...

a prije "retrospektive" evo ipak nekoliko svetaca

bjesnoća HUBERT, UBALD
bolesnici IVAN od BOGA, MIHAEL arkanđel
bolesnici koji boluju od raka PEREGRIN LAZIOZI
bolesnici s hernijom CATHAL
bolesti grla BLAŽ
bolesti prsa AGATA
bolesti tijela Gospa LURDSKA
bolesti duševne DYMPHNA
bolesti zarazne ROK, SEBASTIAN
bolesti živčane DYMPHNA, VID


možda sam ih smjestio u pomalo "komedijaški" prostor...
ali za one koji možda nisu znali kome bi se molil kao ja za ove "živčane bolećine" : ipak možda nešto i nauče




(26.01. 2009)
Zvonko Vragošanac alias Varošanac

naslov ovog zapisića i nije toliko važan, ali mi je poslužio kao početak teme o jadu jadne/javne ili kako već dalekovidnice kojom upravljaju kratkovidnici..

Naime u petak 23.01. 2009. ta ista tv "odašilje" neki uradak pod nazivom "dan za danom" , na prvi pogled nepreuzetno, ležerno i neškodljivo.
Ali samo na prvi pogled, jer redoviti prilog tog "kolaž uradka" je i baba gatara.koja mi iznosi podatke o ovnovima, bikovima, škorpionima... koji nisu zoolške naravi.
Kako sam već prilično star (50 godina ...odjednom a i leđa me bole) ne skačem sa stolice nego lagano odlazim do brzoglasa i zovem našu javno/jadnu dalekovidnicu.
Kako sam i očekivao službenici te iste javno/jadne ustanove su vrlo učtivi te ja tako za nekoliko minuta uspjevam doći i do glavnog meštra tog uradka po imenu "gore već navedenom"
Kao što sam i očekivao, poučen dugogodišnjim iskustvom, šef je gori od gatare!!!
Jer meštar ju je valjda i doveo!

Na moju primjedbu da je objavljivanje i davanje prostora babama gatarama na javnoj tv neprimjereno i više nego skandalozno te da "vrijeđa osjećaje vjernika" (ova kovanica je prilično glupa) dotični je skočio na zadnje noge uvjeravajući me da zna više od mene i o pravu i kršćanstvu, te da živimo u 21.stoljeće i da je horoskop zabava kojoj se ne pridaje neka osobita pažnja.

Možda je gospodin iz naslova u pravu što se tiče vremenske ere, zabave i pažnje, ali ima samo jedan mali problem, dotični živi od moje "dotacije" i uređuje svjetonazor tv popodnevnih gledatelja a i dovoljno je bahat da mi poručuje da ga tužim istomišljenicima iz Vjeća HRT; ( ako slučajno ima onih koji nisu istomišljenici, primjenjuje se pravilo br.1 da moraju biti istomišljenici, inače će ih razbješnjeli Latin ili mrki Stanković ili neki pederčić nižeg ranga prokazat) koje će mi se nasmijati.

Iskoristit ću tu mogućnost, znajući da za razlike od "nezamenjive" Jašićke predstavnik kršćana u tom Vjeću je bio vrlo "zamenjiv" (slućaj Pintarić) i znajući da "visoki" takođe mrki predstavnih hrvatske izvrsne vlasti,koji se slika u prvim redovima Katedrale izjavljuje da ako budemo birali između Europe i Crkve "Mi ćemo izabrati Europu"
Taj jadnik i njegova izjava nisu naišli na nikakav komentar Katoličke Crkve u Hrvata!



Post je objavljen 27.01.2014. u 21:09 sati.