Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Agrokor investirao 78 milijuna kuna u staklenik u Baranji

U stakleniku Mitrovac uzgajat će se rajčica grapolo i sorta beef, što će biti ujedno i jedina domaća proizvodnja te sorte u Hrvatskoj. Očekivani godišnji prinos rajčice je 2.300 tona, a prva berba očekuje se već početkom travnja ove godine, čime će se smanjiti uvoz rajčice.
Što se tiče samog proizvodnog procesa, riječ je o hidroponskom tipu uzgoja što podrazumijeva kontrolu klime, navodnjavanja i uvjeta u stakleniku. Sam proces proizvodnje zahtjeva konstantan nadzor tehnologa koji brinu o rastu biljaka, ali i edukaciji zaposlenika i pravilnoj brizi i načinu rada s biljkama. U stakleniku će u prvoj fazi, u stalnom radnom odnosu, biti 50 zaposlenika.
U Agrokoru ističu kako se u procesu uzgoja rajčica za proces zagrijavanja staklenika, koristi dio toplinske energije iz bioplinskog postrojenja ove tvrtke.
Agrokor koncern u brojne je projekte u Belju dosad investirao 2,3 milijarde kuna, a uz dovršeni staklenik za hidroponsku proizvodnju grapolo rajčice planira se uskoro i dovršetak nove farme kapaciteta 2.000 muznih krava te bioplinskog postrojenja od dva megavata, što su investicije vrijedne dodatnih 140 milijuna kuna.
Riječ je o najvećim investicijama u poljoprivredi u Hrvatskoj i regiji, od kojih se očekuje godišnji prihod od 150 milijuna kuna stanovi

Post je objavljen 27.01.2014. u 15:48 sati.