Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Che Wa Phi u Woku

Strani brand sa hrvatskom Domovnicom!

Pričaju znalci da su nekada postojale tri prakuhinje.
Perzijska, kineska i mexička.

Začini!? Bit i esencija sviju.
Koliko su nam Templari i Sveta majčica ....., ognjem i mačem,
nama EUropljanima, poboljšali, okuse bezlične hrane,
iz daleke nam Azije, sve dok,
ovi Sulejmani nisu zblokali to, pa smo se okrenuli ka Americi,
zahvaljujući našem Bračaninu Columbu (mislim, ak je Marco bil sa Korčule, velika je vjerojatnoća, daa....).
Zamisli si sam Teletabise, iz te EU kolijevke, skuhati govedinu,
"vodu" baciti i meso pojesti, cccccccc, popizdim!!!!

Wok mi je strašan sud.



To je prestrašno, kak je to dobro oblikovano, kak ta vatra klizi oko stijenki, kak to jednomjerno grije.
Sve možeš u njem i kuhati i dinstati i peć i pržiti i pariti,
ma i jesti iz njega.



Da!
I te kineske Che Wa Phi-je....je, jeeeeee, You love me, jeeee, jeeee, jeee
♩ ♪ ♫ ♬

Pločice više volim u trbuhu, nego na njemu.
I hitiš te banjalučke pločice, frigaš jednu stranu, pa drugu, pa ih, špatlom, razdvojiš u sarajevske, čuna-e (iz somuna) i dalje vrtiš lopaticom do gotovosti.

Naravno, u konačnosti, puno luka.
Saftom, te goveđim temeljcem natopiti kruha i prepečenac.



Oh daaa, zaboravih....Eduarde Tnx!


Post je objavljen 27.01.2014. u 12:22 sati.