Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Tisuće zaručenih parova dolazi na Valentinovo u Vatikan

Mnogo je novih inicijativa pape Franje, a najnovija je susret sa zaručenim parovima na Valentinovo. „Ovo će biti prvi put da će se Sveti Otac susresti s toliko mnogo parova. Osobito, zaručnika koji se pripremaju za brak“, istaknuo je o. Carlos Simon Vazquez iz Papinskog vijeća za obitelj.

Susret će se održati u petak, 14. veljače, u vatikanskoj dvorani Pavla VI. pod sloganom „Radost odgovora 'DA' je zauvijek“. Smisao je da se sav marketing vezan uz dan vjenčanja stavi po strani te da mu se vrati njegovo osnovno značenje – ljubav i opraštanje.

„Brak znači radost i sreću, ali i žrtvu te potreban trud kako bi se bilo uz drugoga“, istaknuo je o. Vazquez.

Istraživanja su pokazala je prva godina braka najteža. Trenutno je u svijetu velika stopa razvedenih te se organizatori ovog susreta u Vatikanu nadaju kako će nove generacije zaručnika osvijestiti o tom problemu. I papa Franjo je bio prilično jasan u svojim savjetima:
„Mladencima uvijek dajem ovaj savjet: svađajte se koliko želite, i ako želite neka lete tanjuri. Ali nikad nemojte završiti dan a da se niste pomirili. Nikad!“

Budući da brakovi imaju svoje uspone i padove, Sveti Otac će parovima govoriti kako da osnaže svoju vezu i vjeru.

„Ljubav je nešto što se uči, razvija i čini. A pružanje potpore i oproštenje se može i naučiti“, poručio je o. Vazquez.

Poziv Pape na susret otvoren je svim zaručnicima koji se prirpemaju za vjenčanje u Crkvi. Kako bi se upisali možete poslati mail na events@family.va do 30. siječnja.

Izvor: http://laudato.hr/Novosti/Vatikan/Tisuce-zarucenih-parova-dolazi-na-Valentinovo-u-Va.aspx

Post je objavljen 27.01.2014. u 09:06 sati.