Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

"Potrebni su jaki prijatelji Božji" - duhovna obnova za mladiće u Karmelu

Od 10. do 12. siječnja održana je duhovna obnova za mladiće u Karmelu pod geslom „Potrebni su jaki prijatelji Božji da podrže slabe“. U znaku te izjave sv. Terezije Avilske, iz burnog razdoblja 16. stoljeća, petnaestak je mladića, pod vodstvom o. Branka Zebića OCD iz Splita, promišljalo o radosti Evanđelja i prepuštanju vodstva svoga života Isusu u današnja izazovna vremena.

„Potrebno je dati se potpuno da bi se živjelo, pšenično zrno mora istrunuti da bi dalo roda“, poručio je voditelj, potkrjepljujući taj poziv živopisnim primjerima iz svoga pastoralnog i osobnog pozivskog iskustva. Tematizirani su uzroci ukočenosti na duhovnom putu i primjećena je razlika između običnog „biti sretan“ i Bogu otvorenog „biti još sretniji“. Kao glavni pokretać predstavljen je Duh Sveti: „On čini osobi nezamisliva djela, kad čovjeka zahvati iznenađuje i one koji čovjeka susreću i čovjeka samoga“, naglasio je o. Branko u homiliji Nedjelje Krštenja Gospodinova. Mladići su uz animiranje braće karmelićana imali prilike za intenzivnu razmjenu iskustava, povezujući svoju osobnu povijest, doživljene poticaje Božje i vlastite probleme sa živom porukom Evanđelja i svetačkim iskustvima. Karmelski provincijal o. Vinko Mamić također se obratio sudionicima, pri čemu je pohvalio njihovu spremnost da ulažu u duhovni život i izrazio im daljnju spremnost karmelske zajednice da im pomogne na tom putu.

Liturgijska i meditativna molitva, rad u skupini i osobni razgovori, vlastito iskustvo i otvorenost iskustvu drugih – to je bio ritam obnove koja je završila srdačnim susretom s karmelićankama u Mariji Bistrici.

Više o ovom susretu, njegovim plodovima i mogućim budućim poboljšanjima iščitajte iz dojmova sudionika i priloženih fotografija.

Izvor: karmel.hr

Post je objavljen 27.01.2014. u 08:55 sati.