Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROJEKTI KAJA CONSULTING d.o.o. TVRTKE



ISPLAĆENI PRIJAVLJENI I
PROJEKTI U PROVEDBI


U Hrvatskoj egzistiraju dvadeset i dvije ozbiljne konzultantske tvrtke koje svoje klijente poslovno savjetuju, te izrađuju dokumentaciju za natječaje kojima je smisao povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poduzeća koja su kroz mjere SAPARDA i IPARD-a dobila financijska sredstva upravo su bili klijenti konzultantskih tvrtki. S poljoprivrednim proizvođačima i društvima čiji su projekti isplaćeni od EU, ili koji su u provedbi, kao i oni koji su prijavljeni, u ovom primjeru, radila je konzultantska tvrtka KAJA CINSULTING d.o.o. iz Čakovca.
Objavljujem listu isplaćenih, i prijavljenih i listu projekata u postupku konzultantske tvrtke KAJA CINSULTING d.o.o. iz Čakovca
.Zašto to objavljujem? Zato što je objava imena onih koji su dobili sredstva poticajna informacija i za druge potencijalno zainteresirane, ali možda neodlučne poljoprivredne proizvođače koji zbog nedovoljno informacija još nisu odlučili – tražiti sredstva EU za unapređenje svoje proizvodnje - ili ne. Program ruralnog razvoja ima mnogo mjera, a time i prostora za povlačenje sredstava iz EU, za što će natječaje Ministarstvo poljoprivrede tek raspisati 2014. i narednih godina.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

TKO JE KAJA CONSULTING d.o.o. ?

Direktor konzultantske tvrtke Kaja Consulting d.o.o. je Kristijan Mavrek, dipl. politolog, a u tvrtki rade Sanja Varga, mag.oec. , Silvija Šafarić, mag.oec, i Mateja Horvat, mag.oec. Posao koji ta konzultantska tvrtka radi je upravljanje projektom od pripreme projekta do isplate sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. To podrazumijeva i praćenje zakonske regulative, poslovno savjetovanje vezano uz ulaganja za koje se traže sredstva i priprema dokumentacije za ishođenje kredita kod banaka ,u suradnji sa vanjskim suradnicima.Priprema dokumentacije radi se prema aktualnoj zakonskoj regulativi propisanoj od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Rade za velike i male tvrtke, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrte.Kod pripreme projektne dokumentacije Kaja Consulting d.o.o. ima dobru suradnju s tvrtkom Bercon d.o.o.Ona pak već sedamnaest godina izrađuje poslovne planove, investicijske studije i cost-benefit analize za potrebe ishođenja kredita ili prijave projekata za različite razvojne fondove.
Krajem lipnja 2013. u Malom Mihaljevcu osnovana je Udruga konzultanata za ruralni razvoj. Direktor udruge je Kristijan Mavrek.Cilj udruge je promicati održivi ruralni razvoj, lobiranje prema relevantnim institucijama vezanim uz sektor ruralnog razvoja, informiranje sudionika u tom sektoru i primjena najbolje konzultantske prakse prema klijentima.Udruga će poticati suradnju sa domaćim i međunarodnim konzultantima, organizirati edukacije konzultanata putem seminara, kongresa i radionica, izdavati časopise i biltene iz svojih djelatnosti i osmišljavati učinkovite modele konzultantskih usluga.



Post je objavljen 25.01.2014. u 12:10 sati.