Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

LAĐARI U POSJETI PREDSJEDNIKU RH IVI JOSIPOVIĆU

Izaslanstvo Udruge lađara Neretve 22. siječnja posjetilo je Predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića. U izaslanstvu je bio i gradonačelnik Grada Metkovića dr. Božo Petrov. Naime bilo je dogovoreno da sva tri gradonačelnika u organizaciji Udruge lađara posjete Predsjednika RH, ali su gradonačelnici Opuzena i Ploča u zadnji trenutak zbog drugih obveza izostali iz izaslanstva.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

U srdačnom razgovoru Predsjednik Josipović se obvezao ponovno doći na Maraton lađa na Neretvi te se u razgovoru pokazalo da je Predsjednik RH vrlo dobro upoznat i sa organizacijom Maratona lađa. Ujedno je i Predsjednik podržao projekt izgradnje "Lađarskih dvora" koji bi u jednoj zgradi objedinio prostorije i skladište lađara, eko muzej, tradicionalnu radionicu izgradnje lađa i trupica, prostorije za smještajne kapacitete za veslačke ekipe i njihove čamce te teretanu.

Taj projekt je samo par dana prije izaslanstvo iz doline Neretve u sastavu Marku Marušić (UL Neretve), Ivan Kompar (Turistička zajednica grada Metkovića), Ivana Baće (ravnateljica Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću), Izvor Škubonja (UL Neretve, ujedno i pročelnik grada Ploča), Ante Šprlje (UL Neretve), te Maro Kristić (v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije), uspješno branilo pred komisijom Ministarstva turizma, nakon čega su primljeni i od strane Ministra turizma Darka Lorencina.


Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Inače lađari su 22. siječnja odradili pravu malu ofenzivu u Zagrebu održavši veći broj sastanaka i za razne druge projekte manjeg ili većeg značaja za dolinu Neretve koji nisu u direktnoj svezi s Maratonom lađa, ali koji na razne načine mogu pomoći dolini Neretve.

Istog dana je i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov bio primljen sa skupinom od 20-ak predstavnika županija i gradova kod glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, a razlog sastanka je odluka HRT-a o ukidanju mnogobrojnih dopisništava diljem RH, između ostalog i u Metkoviću. Na tom vrlo žučnom sastanku, na kojem se, kako saznajemo, nije moglo u takvoj atmosferi normalno obrazložiti potrebu održanja dopisništva HRT-a u Metkoviću, dr. Petrov je dogovorio zaseban sastanak s ravnateljem u kojem će pokušati argumentima dokazati nelogičnost ukidanja dopisništva u Metkoviću.

Post je objavljen 24.01.2014. u 19:52 sati.