Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hspvg

Marketing

HSP MLADEN AMSTRONG GROF - VELIKA GORICA: Uručen prijedlog imenovanja ulica po dvojici velikogoričkih HOS-ovaca!!!

Draga pravaška braćo, dragi naši branitelji, sugrađani i svi dragi domoljubi!

Čast nam je obznaniti da je danas podružnica HSP-a "Mladen Amstrong Grof" iz Velike Gorice uručila prijedlog Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova pri Gradskom vijeću grada Velike Gorice prema kojem bi dvije frekventne ulice u našem gradu nosile imena dvojice
zaslužnih Velikogoričana, junaka domovinskog rata i HOS-ovaca palih u obrani Vukovara: Mladena Amstronga Grofa i Tihomira Tomašića Tihice!





Mladen Amstrong zvani Grof bio je otac dvoje maloljetne djece u trenutku kada je krenula agresija na Hrvatsku. Osnivač je Hrvatske stranke prava i Hrvatskih obrambenih snaga na području našeg grada čiji je pripadnik i bio u obrani grada Vukovara gdje i tragično preminuo od agresorskog metka 28.listopada 1991.godine.

Drugi Velikogoričanin, Tihomir Tomašić zvani Tihica je također u uniformi Hrvatskih obrambenih snaga branio Vukovar na čuvenom Sajmištu
gdje je bio i ranjen te odvežen u vukovarsku bolnicu. Nakon pada grada u ruke agresora Tihica je odveden na stratište Ovčaru i tamo je pogubljen.

Iskreno se nadamo da će prihvaćanjem naših prijedloga Odbor za imenovanje trgova i ulica tim činom dodatno učvrstiti dignitet Domovinskog rata i svih njegovih žrtava, a Velikoj Gorici u baštinu ostaviti trajno sjećanje na dva njena dična sina koji su u sudbonosnim trenutcima za domovinu iskazali nesebičnu ljubav i odanost!

Bog i Hrvati!


HSP "MLADEN AMSTRONG GROF" - Velika Gorica








Post je objavljen 24.01.2014. u 00:21 sati.