Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ime-ruze

Marketing

SREĆA JE U MALIM STVARIMA? O...DA!!!

Nebrojeno sam puta pročitala na raznim portalima koji se bave svime i svačime da bi sreću trebalo tražiti u malim stvarima, kad ona već ne želi potražiti nas ili nas je zaobišla. Nisam obraćala pozornost, ali kad' god je bilo teško, sjetila sam se tih rečenica. Istog trenutka kada padneš i ne možeš ustati, sjeti se da je na nebu sunce ili možda mjesec i zvijezde krase nebo.

Svaki dan stoje nam na raspolaganju, uživaj u suncu i zvijezdama, uživaj u pogledu na nebo i što se sve krije pod njime. Sjeti se svih onih budalastih razgovora kojima si se satima kasnije još uvijek smijao. Nije li to dovoljno da opet nabaciš osmijeh na lice i hrabro ustaneš uz ruku prijatelja?!
Prijatelji nas nikada neće iznevjeriti, jedino onog trenutka kada zauvijek zaspu. Ako je potrebno, pusti suzu. Višak vode iz tijela mora izaći, bolje suzama, nego da se voda zadrži u koljenu, a onda.... sve silne terapije.... Nije potrebno.

Zgodna mi je misao jutros prozujala kroz glavu, srećom, ulovila sam ju. Jutarnji miris kave ponukao mi je sjećanja. Listajući novine nisam pronašla ništa što već ne znam. Prije svega Lex Perković, Slavko Linić i porezi, rukometno prvenstvo u Danskoj (stvarno, "Nešto je trulo u državi Danskoj" ). Zatvorila sam novine i pomislih kako ništa od toga što se piše nije važno. Važno je učiniti nešto lijepo i plemenito za drugo živo biće na Zemlji, barem jednom. Baci kunu prosjaku, udomi neku slatku životinjicu, volontiraj, daruj krv, podijeli koji osmijeh i zagrljaj - jednostavno: UŽIVAJ!

SREĆA JE UČINITI NEŠTO DOBRO!



Post je objavljen 23.01.2014. u 18:07 sati.