Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

U općini Poličnik rasprodaja do kraja


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U općini Poličnik rasprodaja do kraja


Općina Poličnik: KAO NA PIRU Trpeza za 200 ljudi s janjetinom iznenadila goste

Općina Poličnik raspisala je ovih dana Oglas o javnom natječaju za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Poličnik i to: građevinsko zemljište u Gospodarskoj zoni Murvica IK ukupne površine 23 698 m2 po početnoj cijeni od 15 EUR/m2 te će utržiti 355.470,00 eura
Postavlja se pitanje koja je državna vlast utvrdila ovu cijenu te koja je državna vlast ovlastila općinu Poličnik da je može prodati za ovakvu cijenu; koja je državna vlast uopće odlučila da se zemlja nužno mora prodati? Jesu li sve državne vlasti načisto da postoje i drugi pravni oblici i prava građenja na tuđoj zemlji.

Niti jedna europska vlada ni bilo koja vlast ne prodaje zemljište. Postoje drugi instituti korištenja. No, sadašnju vlast nema smisla podučavati. Općina Poličnik ponaša se kao neodgovoran nasljednik i baštinik koji rasprodaje djedovinu. To je za svaku osudu jer će općinska zemlja zauvijek otići u ruke privatnih vlasnika kao potpuno bezvrijedna. Živi danas, a kako će biti poslije mene baš me briga. Svakako krivnju za ovakav rad općine jednakom mjerom nalazimo i na državnoj vlasti.

I dosadašnjom kontinuiranom rasprodajom terena u poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. Sada je u općini Poličnik nezaposleno 425 osoba, te je to najveća nezaposlenost od postojanja općine. Kako se rasprodaje prostor u poslovnim zonama, tako se povećava nezaposlenost.

Prilog: Oglas o javnom natječaju za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Poličnik
http://www.opcina-policnik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1178:javni-natjecaj-za-prodaju-gradevinskog-zemljista-u-vlasnistvu-opcine-policnik-broj-01-14&catid=22:obavijesti&Itemid=467U Poličniku, 22. siječnja 2014. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 22.01.2014. u 12:41 sati.