Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Običaji Ramaca pred 450 posjetitelja

Običaje zavičaja Ramcima su ovdje donijeli folkloraši KUD Rama, ženska pjevačka skupina Čuvarice i narodni guslar Tomislav Strukić.

Tradicionalna sedma zavičajna priredba „Ramsko silo“okupila je u dvorani „Honda“ u Jakšiću pokraj Požege izvođače iz Rame, ali i Slavonije, a više od 450 posjetitelja moglo je čuti izvorne pjesme starog kraja, te Slavonije gdje su se desetljećima doseljavali. Priredbu je organizirala Ramska zajednica Požega, a nazočili su joj brojni uglednici iz njihovog zavičaja kao što je Luka Faletar, Izaslanik općine Rama i Federacije BiH, kao i iz Požeško-slavonske županije među kojima su bili župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, dogradonačelnik Požege Darko Puljašić i drugi.
Pozdravne riječi uputili su predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Gosti iz Rame odigrali su malonogometni susret sa domaćinima, a služena je sveta misa u jakšićkoj crkvi.

Običaje zavičaja Ramcima su ovdje donijeli folkloraši KUD Rama, ženska pjevačka skupina Čuvarice i narodni guslar Tomislav Strukić, a tamburaši Veličke legende izveli su niz slavonskih pjesama, dok je za cjelovečernju zabavu bila zadužena požeška skupina San pod vodstvom Mile Banovića.

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

AUTOR:
Jelenko Topić

Večernji

Post je objavljen 22.01.2014. u 11:15 sati.