Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

BJELOVARSKI HDZ KAO STRANKA STANE U JEDAN AUTOBUS

Miroslav Čačija, Marijana Coner i Mato Sičaja "bjelovarske lale"

Grad Bjelovar živi na "crnoj magiji" i iluziji


Sjećam se pred izbornih obećanja i svih laži koje su izrečene za vrijeme kampanje. Ja sam jedini tada bio čovjek - koji sam kao nezavisni kandidat govorio istinu. Mnogi su vidjeli u meni sablazan i nisu me htjeli podržati iako sam bio u svemu u pravu. Danas gledam te političke kretene koje su njihovi izbezumljeni birači izabrali. Sve u našem gradu - što je valjalo - je propalo. Firma "Bjelovarski vrt" godinama stoji devastirana. Neki su iz nje izvukli korist i sad je tih šest hektara prostornih poduzeća u vlasništvu države. (Vidi: državni ured za upravljanje državnom imovinom.)

Vidim ja danas u bjelovarskom caffe baru "ART" Marijana Polašeka, nekadašnjeg "političkog paradnoga konja HSLS-a koji je ima moć zapošljavati neke raspuštenice u Starački dom ili u Erste banku, kao i neke svoje "pajde" u Auto-moto društvo i KUD-u., itd. Gledam ga ja u caffiću kako bezbrižno sjedi s dvije "fufice" i nije ga briga za nasljeđe problema - koje su on i svi politički diletanti i demagozi ostavili budućim generacijama u ovom gradu kao breme...

HDZ-e nam je 1991., govorio, da su nam "Srbi" neprijatelji, a ti veliki rodoljubi i hrvatine su nas gore pokrali od njih.. Vidim na korzu Danu Sučića, nekadašnjeg HDZ-ovca i saborskoga zastupnika, hoda po ulici bahato kao "Tito". Može mu biti jer dočepao se "radničke imovine" bivšeg TAD-a i zaštitarske tvrtke "Sigurnost". Njih nije briga kako živi narod. Oni su bahati i bezobrazni, njihove kriminale pokrivaju fingirani* zakoni...

Od njih je svatko dobio neke mrvice da šuti. Nitko u našem gradu ništa ne radi - svi sjede za vrijeme radnog vremena po caffićima. Proizvodnih programa nema a snaga našeg potrošačkoga društva su policajci, suci, pravnici, doktori i druga "kurtizanska krema". Alkohol i drugi maligani se troše kao u nekoj "paklenoj tvornici". Pijanstvo u Bjelovaru je u visokom alarmantnom stupnju. Tako ti mene jedno veće bez ikakvog povoda zaustavi policija sa "plavim rotirajućim svjetlom". Kaže meni taj policajac; "kontrola vaših dokumenata". Ja iz pretinca svog auta pružim na uvid vozačku i prometnu dozvolu.. Vidi policajac da je sve u redu. U autu s mnom je bila moja supruga Živka i moj kolega Ž.Z. Pita policajac mene: Gospon Branko je li ste što konzumirali od alkohola? Ja bi se najradije počeo smijati i pitao bi tog mladog policajca - je li ja vama ličim na pijanca? Normalno, da ispada - da me tako sumnjičenje vrijeđa. Ja ozbiljno odgovorim policajcu da sam protivnik alkohola. A on će meni: "Svaka čast!"

Ne može mi biti jasno da policija u vrlo kratkom roku od tri-četiri dana dva puta me zaustavlja, tj. isključuje iz prometa i traži na uvid dokumente,.., iako mi vozačka vrijedi do 2036 godine, a vozilo je registrirano do kraja ove 2014. godine. Položio sam vozački 1980. godine, što znači da sam bio uredni vozač 34 godine, bez opaski i oduzimanja dozvole...

Naše društvo je totalno ograničeno i na djelu je policijska država. Tek još nije završio mjesec siječanj ( ove godine ) a policija me je već dva puta u Bjelovaru kontrolirala. Bome lijepo mi je počela nova 2014. godina kao vozaču. Vidim subotom kad mnogi mladi banče u gradu, koliki voze pijani i nitko ih ne zaustavlja.

Ovih dana u medijima je aktualna vijest kako bjelovarsko poduzeće "Ljevaonica" ne radi jer nije platila električnu energiju (struju) 3 milijuna kuna. HEP meni šalje opomenu za dug od 300 kuna i hoće me isključiti. Pitam se: Tko je od njih dopustio "Ljevaonici" da troše struju i da naraste dug od 3 milijuna? Cijela ta firma i ti stari strojevi ne vrijede toliko koliko je dug. Zna se; tko se je "u ratnom vihoru" dočepao "Ljevaonice": Mile Ćuk i njegov kum Luka Markešić, te direktor Nedjeljko Grubeša. (bivši HDZ-ovci).

U Bjelovaru stoje godinama devastirana mnoga poduzeća: INA uprava, Fenor, Koestlin, 5. Maj (prerada) i dr. Nikoga za to nije briga. One koji ukazuju na takve probleme - njih treba maknuti po UDBA-škom obrazcu. Treba ih proglasiti nenormalnim i ne podobnim... Tako kada sam ja pisao novinske kolumne za "Naše vrijeme" 1997. godine, u uredništvo toga lista je dolazio djelatnik SIS-a Mladen Blažević - Mlađo, on kao vojna osoba je sputavao novinare a to nije nikako imao pravo. Moji tekstovi su bili strogo kontrolirali. Kad sam već kod "Mlađe" vidim ja njega jedno pred-veće kako pijan kao tukac teturajući ide kući a žena ljuta vozi se iza njega na biciklu. Bilo je to kod pekare "Grgić". On je mlad čovjek i već je u mirovini? Koliko takvih ima u Hrvatskoj?

Mladen je neki kućni prijatelj sa Đurđom Adlešič i njenim mužem Staškom i njenim sinom Valentinom. Bio je u bivšem sistemu SFRJ požarni dežurni vatrogasac - koji je radio u drvnoj industriji "Česma", on je obilazio ogradu i pogone sa vatrogasnom sjekirom, za pojasom,.., tamo ga je zaposlio jedan Srbin i bivši komunist - sa vezama na Komitetu. Baka ga je othranila, jer za roditelje nije znao. Ja i Mlađo smo se znali iz grada i nekad bili smo u društvu, ali čovjeka postane ohol - samo mu daj vlast, pa makar i da bude šef gradskog WC-a.

Nikuda ovo naše društvo ne ide, jer nismo ni malo iskreni i pravedni i pošteni, prvenstveno prema sebi a onda prema drugima. Što ćemo sutra ostaviti ovoj našoj djeci; jedno bolesno nasljeđe s kojime se kukavički nismo htjeli obračunati iz straha što će drugi za nas reći... Grad Bjelovar još malo pa će nam se zvati "Radaković grad", jer gotovo je sve njegovo od Petra Radakovića.

———————————————–
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 21.01.2014. (Utorak)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic1958.blorg.hr
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
http://hr.netlog.com/stojkovicbranko
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 1880.



Post je objavljen 21.01.2014. u 23:54 sati.