Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

A čujte društvo, kako bi bilo da probamo malo "positive thinking"!?

Znam da su Hrvati depresivci, ali me ipak ponovo... hm, baca u depresiju, greedy kad vidim taj fenomen: depresivac je na svoju depresiju navikao, draga mu je i ne želi promjenu.

Jučer sam objavio ovaj tekst na blogu "Ekološka ekonomija" i na pollitika.com (a ovdje prenio samo par pasusa:: Najbrži električni automobil na svijetu proizvodi se u jednoj maloj zemlji....

Desetak komentatora, skoro sve negativno intonirano. A na kraju, umjesto realističkih istraživanja, pričanje o fantazijama (navodni čudesni Teslini izumi koje skriva CIA; Reich = "orgonska energija", kad je W. Reich već bio psihički poremećen; ne znam tko je Schauberger). Čini mi se tipično za naš usrani mentalitet. Evo izbor citata:

— Nekako mi "najbrži električni" auto korespondira sa barnumskim člankom o Hrvatu koji je izumio bežično punjenje Iphone-a.
— Da to što vrijedi ne bi se drvilo kod nas o tome u smislu u kojem čujemo, nego bi ozbiljni ljudi uložili ozbiljne novce i napravili tvornicu koja bi ih izbacivala kao T- ford.
— ne bi bilo dobro u rimca investirati državne pare
— ISPLATIVOST I UPORABLJIVOST... Ali "zeleni" to ne vole, oni vole da sve bude neisplativo po građane , ali zato izrazito isplativo za elite
— Kolko te platio Rimac za ovu reklamu
— "Rimac" je klasična kriminalna hercegovačka priča u kojoj junior Rimac ima zadaću na bazi pranja opljačkanih miliona osvijetlati prezime i kod toga se ne bira cijena PR-a jer oni svaku cijenu mogu platiti.
— Od kuda ti znaš da Rimac proizvodi automobile? Meni to sve sliči na talentiranog dečka koji je složio prototip, i sada dalje ne zna šta bi s njim.
— Od izuma akumulatora, gotovo ništa nije radikalno učinjeno posljednjih 200 godina
— Solarna energija da , ali u posve drugom obliku Zorane , jer i dan danas sve to za ozbiljnije korištenje je neiskoristivo.
— Schauberger, Reich, Tesla... u tom smjeru treba ići čovjek i Hrvatska

Uz to su u raspravu ubačene neke svježe afere, onaj Linićev pomoćnik koji je pronevjerio neke pare, ne znam, ne pratim, pa se počelo drviti o svemu što kod nas ne valja... headbang

Stvarno ljudi, zar nas samo sportski uspjesi mogu iskreno razveseliti!? hrvatska Da ne govorimo o još rjeđoj stvari - nadahnuću? fino

Post je objavljen 19.01.2014. u 19:14 sati.