Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Gdje je vatra? Gdje je ljubav?


Jedan čovjek, izumio je način za dobivanje vatre. Uzeo je svoje alatke i otišao k plemenu na dalekom sjeveru gdje je bilo vrlo hladno. Učio je tamošnje ljude kako mogu zapaliti vatru. Ljude je to jako zanimalo. Pokazao im je kako sve mogu koristiti vatru: za kuhanje, grijanje, itd.

Bili su mu jako zahvalni što ih je naučio kako mogu zapaliti vatru, međutim, prije nego što su stigli izraziti svoju zahvalnost, čovjek je nestao. Nisu ga zanimala njihova priznanja i zahvalnost - zanimala ga je samo njihova dobrobit. Otišao je u druge pleme, gdje je opet počeo ljudima pokazivati svoj izum. I tamo je to ljude jako zanimalo.

Njihovi svećenici mislili su da je zanimanje čak i preveliko jer su primijetili da je čovjek počeo privlačiti mase, a oni sami počeli su gubiti na popularnosti i odlučili su ga ubiti. Otrovali su ga, razapeli - predstavite si to kako hoćete. Bojali su se da će se sada ljudi okrenuti protiv njih ali bili su prepredeni.

Znate li što su učinili?

Dali su napraviti čovjekov portret i stavili su ga na glavni oltar u hramu. Alatke za paljenje vatre stavljene su ispred portreta, a ljude su poučavali kako se trebaju klanjati portretu i alatkama, što su stoljećima revno činili. Štovanje i čašćenje se nastavilo, ali vatre više nisu imali.

Gdje je vatra? Gdje je ljubav? Koja je i gdje je ta "droga" koju je društvo usadilo u vas? Gdje je sloboda? Upravo time se bavi duhovnost.

Anthony de Mello


Objavio: Sandi Starčić Bioenergija
Duhovna akademija: https://us-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=fdb8do8qmuvqp#mail
-----------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/


Post je objavljen 17.01.2014. u 08:45 sati.