Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

PAPA FRANJO JE ZAHVALAN ŠTO JE KAO MLADIĆ OD OBITELJI NASLJEDIO VJERU U KRISTA

Kao da je predviđao da će jednog dana njegov sin postati papa, otac pape Franje je kao sedamnaestogodišnjak u Italiji dva puta govorio o papinstvu.
Talijan Stefano Masino bavio se istraživanjem zanimljivosti u vezi s papom Franjom u lokalnim, državnim i biskupijskim arhivima u Italiji. Neke spoznaje objavljene su u vatikanskim novinama L'Osservatore Romano.
Papin otac Mario odrastao je u sjevernom dijelu talijanskog grada Astija u regiji Pijemont te je bio aktivan u biskupijskoj grupi mladih.
Godine 1925., kada je imao 17 godina, biskupijska zajednica mladih organizirala je dvomjesečnu seriju konferencija na različite teme. Mario Bergoglio dobio je zadatak pripremiti i govoriti na jednoj od tih konferencija na temu papinstva. Nakon govora, objavljen je i njegov članak u lokalnim novinama na tu temu. Tri godine kasnije, tijekom godišnje proslave Dana očeva, također je žarko govorio i pojašnjavao o papinstvu i u superlativima pričao o tadašnjem papi Piju XI. Sa svojim angažmanom u Crkvi nastavio je i u Argentini, kamo je emigrirao sa svojim roditeljima, a koji su ga podržavali u tom angažmanu.

I sam papa Franjo često spominje svoju baku Rosu, koja ga je naučila moliti i koja mu je usadila veliku vjeru u Krista. No, vidi se kako je i njezin sin, otac pape Franje naslijedio po njoj snažnu vjeru. Kada je papa Franjo odlučio postati svećenikom, njegov je otac to prihvatio jako dobro i bio je jako sretan.
Papa je vrlo zahvalan baki Rosi na nasljeđenoj snažnoj vjeri, na toj sreći, kako sam kaže.

Izvor:Ured HBK za mlade

Post je objavljen 16.01.2014. u 10:31 sati.