Pregled posta
Adresa bloga:
https://blog.dnevnik.hr/sjedokosi
Marketing
carski drobljenac
kad pripremate palačinke
pa vam se dogodi da previše brašna sipate u smjesu
možete napraviti kao i carski kuhar
DROBLJENAC
tri žumanjka
tri bjelanjka
35 dag oštrog brašna
pola litre mlijeka i malo mineralne
vanili šećer i sa tri dag maslaca namazan lim
pomiješati tri žumanjka
žlicu šećera
prstohvat soli
miljeko
brašno
malo mineralne
vanili šećer
napraviti tvrdi snijeg
pomiješati snijeg sa smjesom
gotovu smjesu preliti u lim i staviti u pećnicu na
170 stupnjeva 20 minuta
izvaditi i usitniti i pustiti peći još 5 minuta
na 200 stupnjeva
posluži se
pospi šećerom u prahu
dobar tek!
može se dodati i sirup od višanja
Post je objavljen 16.01.2014. u 11:35 sati.