Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sjedokosi

Marketing

carski drobljenac


kad pripremate palačinke
pa vam se dogodi da previše brašna sipate u smjesu
možete napraviti kao i carski kuhar
DROBLJENAC


tri žumanjka

 photo P1150001.jpg

tri bjelanjka

 photo P1150002.jpg

35 dag oštrog brašna

 photo 3e5d91fb-c61e-4bd0-8387-39404f8d3fe9.jpg photo 95fb38f6-2096-4c90-8650-ff28b8c04010.jpg

pola litre mlijeka i malo mineralne

 photo cafd536f-8131-49b1-9632-4c8aaebc74ad.jpgkiseljak photo eb5b899d-b965-493f-a91e-cce78d10e7d0.jpg

vanili šećer i sa tri dag maslaca namazan lim

 photo dbca1f3f-5b9a-4bd7-b859-ee04cf6a18d9.jpg photo 8d702d14-d3c6-4081-bc30-d154459828bb.jpg

pomiješati tri žumanjka
žlicu šećera
prstohvat soli
miljeko
brašno
malo mineralne
vanili šećer

 photo P1150013.jpg

napraviti tvrdi snijeg

 photo P1150014.jpg

pomiješati snijeg sa smjesom

 photo P1150015.jpg

gotovu smjesu preliti u lim i staviti u pećnicu na
170 stupnjeva 20 minuta
izvaditi i usitniti i pustiti peći još 5 minuta
na 200 stupnjeva

 photo 28b2e948-6ad3-47f5-967e-7dccab453f3f.jpg photo b630cc1a-ceaa-4627-8016-366cf088abe3.jpg

posluži se

 photo P1150027.jpg

pospi šećerom u prahu
dobar tek!
može se dodati i sirup od višanja

 photo P1150026.jpg

Post je objavljen 16.01.2014. u 11:35 sati.