Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

REAGIRANJE NA UKIDANJE DOPISNIŠTVA HRT-A U POŽEGI



Mr. MIROSLAV KOVAČ
INFORMATIVNA IZOLIRANOST DODATNO ĆE POGORŠATI TRENUTNO STANJE

Intelektualac mr. Miroslav Kovač dipl.ing. agr. koji živi i radi u Slavonskoj Požegi reagirao je dopisom na odluku glavnog ravnatelja HRT-a Radmana, da ukine 11 dopisništava HRT-a po Hrvatskoj.
Mr. Miroslav Kovač diplomirao je na Zagrebačkom agronomskom fakultetu 1992. na temi o tovu goveda koju je pripremio u Austriji, a magistrirao 2006. na biotehnološkom fakultetu u Ljubljani. Mnogo je toga radio u Hrvatskoj i izvan nje, a sada radi na mjestu tajnika Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine.

Odluku o ukidanju HRT-ovih dopisništava s čuđenjem su doživjeli svi koji su je čuli ili pročitali. Osoba koja je nazivana meneđerom kada je izabran u Saboru za glavnog ravnatelja HRT-a, od koga se mnogo očekivalo, sada pokazuje da ne poznaje informaciju, da ne razumije važnost mjesta na kome radi i da namjerava raditi na štetu informativne povezanosti Hrvatske, ali i na štetu novinara i gledatelja koji financiraju HRT.
Image and video hosting by TinyPic


Objavljujem i tekst s portala INDEX HR o ukidanju dopisništava u 11 većih i mnajih gradova i to u Karlovcu, Koprivnici, Krapini, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Gospiću, Požegi, Slavonskom Brodu i Županji!

Naglašavam dio teksta iz očitovanja HRT_a, jer u njemu ima mnogo nelogičnosti. Pročitajte i analizirajte što to novinanirima koji su to po struci i zvanju i sada rade, a onda i gledateljima PRIPREMA ravnatelj Radman, ako javno mnijenje ne bude jače od njegove ideje i odluke.
Plan restrukturiranja HRT-a, prihvaćen od strane Vlade RH obuhvaća sve organizacijske segmente HRT-a, koji će se provoditi u etapama. Neće se ukinuti poslovi koji se sada obavljaju u dopisništvima, već će se promijeniti organizacija rada, zahtjevi stručnosti obavljanja tih poslova i tehnologija.

Ukidanju dopisništava će prethoditi raspisivanje natječaja za dopisnike,a do natječaja svi zainteresirani za ta mjesta proći će obuku nakon koje će biti osposobljeni za obavljanje zadataka u skladu sa zahtjevima suvremene multimedijske tehnologije. Čitava RH i dalje će biti pokrivena od strane HRT-a, a gledatelji neće niti u kojem trenutku biti zakinuti za sve relevantne informacije, kako nacionalnog, tako regionalnog i lokalnog karaktera. Što se tiče zaposlenika koji neće proći na natječaju za dopisnike, razmotrit će se mogućnost zaposlenja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima",




Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 14.01.2014. u 23:53 sati.