Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tuznibranitelj

Marketing

Istraživačko novinarstvo ili plaćenici


Kako se manipulira sa medijima i tko su to plaćenici ?
Dubrovački list je objavio sliku vile od predsjednice građanske akcije „ U ime obitelji“ i nakon nekoliko sati svi mediji, pisani,radijski internetski su tu vijest objavili, bez da je itko ili pokušao razgovarati sa dotičnom gospođom.Najbrži je bio Jutarnji list, T-portal, net hr…
10.01.2014. godine Indeks portal je objavio vijest o mogućem sukobu interesa pomoćnika Ministra financija (Šegodina) kojem HBOR (u kojem odboru sijedi Šegodin) isplaćuje kredit od 32 milijun kuna firmi koja je na njegovom sinu (Sin sam izjavio). Zašto ne objavljuje tu vijest Jutarnji, Večernji, HRT ?
11.01.2014. godine nijedan list , niti jedan drugi portal niti jedna televizija nije objavila. Ja bih rekao iz straha da im Linić ne pokrene stečaj. Zamislite Jutarnji o tome prešućuje , zašto ? Zašto list koji se voli hvaliti da je pokretač pronalazaka afera ne objavljuje. Večernji list također, 24 sata, ništa. Zašto ? Na Indeks portalu, oporbeni političari komentiraju skandal. Niti to nitko ne prenosi. Zašto ? Ne žele da to javnost čuje, zašto ? Ne žele da se uništi lijepa slika ministra Linića, zašto ?
12.01.2014. godine u večernjim satima to objavljuje HRT. Jutarnji list ništa kao niti Večernji list. Zašto ? zar nije dužnost tih novina to objaviti barem drugi dan ?
13.01.2014. godine u Večernjem listu imamo izjavu ministra Linića koji demantira sukob interesa. Ne ma niti jedne izjave bilo koga drugog. Jutarnji list ? Ne, oni to ne smatraju nešto što bi trebali znati građani. Isto tako se u bivšoj Jugoslaviji šutjelo o svemu i bila cenzura da se ne bi objavila neka vijest koja bi blatila vlast. Zanimljivo , zar ne ? Možete li zamislit da tri dana jutarnji list to neće da objavi, kao niti 24 sata ,a Večernji samo neku izjavu ministra Linića. Da li se sjećate koliko je Jutarnji list pisao o nekoj zemlji Karamarka oko Obrovca? Imate novinara Večernjeg lista koji (pazite sada) u pet godina je napisao 44 članka. U zadnju godinu 15 članaka,a od toga 11 članaka o tome kako je Josip Perković stvarao Hrvatsku, HDZ, kako on nema veze sa ubojstvom Đurekovića. To se zove plaćeno novinarstvo, plaćenici.
U današnje vrijeme novinari ne plasiraju vijesti već pokušavaju napraviti vijest i trude se javno mijene okrenuti na svoj mlin. Uvjeren sam, da ako osjete novinari Jutarnjeg lista da će kukuriku koalicija izgubiti izbore, biti oni zadnji koji će posljednji čavao zabiti u taj lijes. Oni će zadnjih šest mjeseci okrenuti priču i krenuti sa hvalom Karamarka,i njegove koalicije, odjednom će popularnost Karamarka naglo skočiti,a Milanovića pasti. To će činiti isto kao što su i dosada činili, hvalili Sanadera prije izbora na kojem će pobijediti,a razapeli su ga kada je pao sa vlasti.
Gadljivo.
I taman kada sam završio sa pisanjem ovog posta vidio sam daje u 09,30 sati Jutarnji kao i Večernji list dao izjavu Linića i ništa više, prenijeli su vijest HINE, nema Bajrušia i visokog izvora u Vladi, nema Milića . Više od 3 dana im je trebalo da prenesu vijest od nekoga drugog. Boje se novinari nešto objaviti pod svojim imenom da ih ne bi „razapeo“ Linić. Gadljivo.


Post je objavljen 13.01.2014. u 10:14 sati.