Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Svjedočanstvo ljubavi i zajedništva kroz 20 godina postojanja zbora mladih „Maranatha“

Ponos, radost i ljubav zbog 20 godina postojanja zbora mladih „Maranatha“ u župi Blažene Djevice Marije Žalosne u zagrebačkom naselju Špansko bilo je vidljivo na licima mladih koji su nastupali na desetom tradicionalnom božićnom koncertom „Ding Dong“ održanom u nedjelju, 12. siječnja 2014. u župnoj crkvi.

Posebnu radost i oduševljenje osjećao je zborovođa Matija Škvorc koji je kao krizmanik došao u zbor mladih koji je vodio vlč. Ivan Tompić, a sada i sam vodi zbor već 13 godina.

„Mlado se osjećam danas. Naime, dobro prikrivam svoje godine, jer zbor mladih je vječno mlad. Stariji zbog svojih sve većih obveza odlaze, a zbor se pomlađuje. Međutim i danas težimo kvaliteti, zajedništvu i da nas u svemu vodi srce i Bog zbog kojeg smo tu“, rekao je Škvorc u razgovoru za Laudato.hr.

Uz poznate popularne duhovne šansone, božićne pjesme i gospel glazbu, okupljeni župljani koji su dupkom ispunili prostor crkve, imali su prilike putem šaljivih video isječaka upoznati starije i mlađe zboraše, jer ti su videi podsjetili na trenutke od prije deset godina, ali su donijeli i sadašnji trenutak.

„Da nisam odrastao preko zbora, bio bih siromašan. U zboru sam se izgradio kao čovjek, a vjerujem i mnogi mladi koji su znali pjevati u zboru po desetak godina. Ili živiš glazbu za Gospodina ili ne. Osim toga, ja obožavam svoje zboraše“, poručio je Matija Škvorc.

Na koncertu su nastupili i bivši zboraši s dvije pjesme koji su svojom razdraganošću doprinijelli radosnoj atmosferi koncerta.

„Bivši zboraši bili su oduševljeni idejom da izvedu te dvije pjesme i bili su izvrsni“, istaknuo je Škvorc.

Pjesmom mladih bio je oduševljen i župnik vlč. Mato Matić.

„Zahvalimo mladosti na njihovom pjevanju i neka nastave biti na Gospodinovom putu“, poručio je vlč. Matić.

Zboraše je pratila i glazbena pratnja: na klavijaturama Mato Matošević, na flauti Ana Barić, na klarinetu Dorotea Corelj, na fagotu Irena Lušo i na udaraljkama Tomislav Meić. Na koncertu je nastupio i gitarski kvartet u sastavu Mario Ećimović, Damir Dolić, Mario Križan i Ivan Čehil.

Izvor: Laudato.

Post je objavljen 13.01.2014. u 07:40 sati.