Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

PROGAM EFFATA: SAMOPOUZDANJE! - ZAGREB

Ako ga nemaš, tvoje šanse prolaze pored tebe. Unatoč tvojim talentima i tvojoj čežnji da se ostvariš. Uvijek ćeš čekati druge da učine tvoj posao i osjećati se nesigurno kad takvih nema.

Ovaj svjet i ovo vrijeme treba ljude samopouzdanja. Crkva treba ljude sampouzdanja – koji će za nju i za društvo ići u prvim redovima. Silnici osvajaju Kraljevstvo nebesko – reče Sveto Pismo. To su oni koji uzimaju stvar u svoje ruke i daju sve od sebe. Silna je muka ne usuditi se dati sve od sebe i ne znati kako to učiniti. Kroz izgrađeno samopouzdanje izlaziš iz kaveza skovanog od obzira i straha od neuspjeha i otiskuješ se u beskraje stvaralaštva i ljepote sebedarja.

U pravom odnosu prema Kristu, na temelju samopoštovanja koje je utemeljeno u njegovom poštovanju naše egzistencije, događa se i novo sampopuzdanje – koje više ne ovisi o mišljenjima drugih niti se boji neuspjeha i utemeljeno je na svijesti o pozvanosti koja dolazi od Njega.

Ponovno ćemo na ovu temu proći ispit savjesti, i naučiti kako kroz tjedan dana, u dijalogu s Bogom, otkrivati prostor za rast samopouzdanja.

Što guši naše samopouzdanje?
U kakvom je ono odnosu s pouzdanjem u Boga?
Zašto je ono važno?
Kako samopouzdanje unaprijediti?

Danas u 20:00 sati, dvorana u dvorištu Bazilike Srca Isusova u Palmotičevoj 31 u Zagrebu.

Post je objavljen 13.01.2014. u 07:39 sati.