Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Trajno

Politika suvereniteta nije politika HDZ-a već politika hrvatske državotvorne političke i svekolike misli.
To je politika na čijim su premisama nastajali hrvatski domoljubni (spremni!) pokreti. Ilirski, pravaški, seljački (HSS i braća radići), domobranski (početkom 30-ih godina prošlog stoljeća), komunistički (s Hebrangom straijim), ustaški, križarski, krščansko-katolički (šutnje), proljećarski (71.), ... preporodno HDZ-ovski (objedinjavajući i trajni), ...

Medijsko ustrajavanje na krivnji (HDZ-a, Tuđmana, branitelja, hrvatskih generala, ...) hrvatskog državotvornog, suverenističkog bloka je odraz neznanja.
Prvenstveno, prokazivanje pljačkaškog i zločinačko-udruženog HDZ-a je odraz nepoznavanja socioloških teorija o nužnim društvenim s/mjenama.
Društvene promjene pokreću i provode one društvene snage koje ne poštuju normu. Socijalističko-prosrpsku normu nitko normalan u Hrvatskoj ne može smatrati prihvatljivom. Dikaturom (koju ta prosrpska manjina i danas nastoji uspostaviti) su prisiljavali (krvlju) većinu na posluh ... Okupacija. Stvarali su roblje.

Drskost je svojstvena ili genijalcima (prosvjetljenim) ili društveno neadaptiranima. Genijalci se mogu adaptirati ali ih misao vodi preko vlastite udobnosti, dok neadaptirani imaju problema sa sustavom i nastoje tu neadaptiranost smanjiti. U Hrvatskoj je postepenim prosrpskim odmakom broj neadaptiranih porastao preko kritične mase.

Sam način finaciranja rata neću razlagati ( tri zvjezdice, čitaj: ***), ali je dužnost običnog građanina/ke, Hrvata/ce odati priznanje HDZ-u koji je znalački razmontirao okupacionu-zločinačku silu ...
Po sociologiji, lakovjerni su korišteni za rušenje do zuba naoružanog režima. Znanje.
Nažalost, medijsko prezentiranje fino ustrojenog sustava dosezanja državne i nacionalne slobode dokaz je potpunog nepoznavanja samih procesa, smatram kako je dužnost svih Hrvata ignorirati priče o HDZ-ovim "pljačkama" ... HDZ je pokret (s trajnim vrijednostima i mora trajno postojati).
HDZ nije "pljačkao", onaj tko ne zna kako se Hrvatska suprostavljala srbo-četničkoj agresiji (koristila je minimalne resurse, i ljudske i materijalne) ne smije vjerovati u "pljačku".
Istina je kako te teze upućuju (razotkrivaju) malen broj umiješanih u stvaranje hrvatske države i slobode. (Polovica "kukavica" birača ne izlazi na izbore ... u ratu su bili još tiši.)
Robovski mentalitet.

Medijski stvaranje sinonima za hrvatsku pljačku suđenjem i prozivanjem (meni neomiljenog) Sanadera samo je dokaz robovskog mentaliteta.

Sloboda naroda i nacije su stvar slobode pojedinca .. (robovi ne stvaraju države niti ih mogu zadržati).
HDZ (pokret, a pokret smo mi ...) mora osloboditi pojedinca. Moramo se sami osloboditi. Zabluda!
...

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska !







Post je objavljen 12.01.2014. u 15:59 sati.