Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/studentipodstanari

Marketing

Kako do subvencije za studente podstanare?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako doći do subvencije za studente podstanare.

SUBVENCIJA RIJETKO BUDE ODBIJENA

Natječaj za subvenciju obično počinje sredinom studenoga, rješenja se objavljuju krajem siječnja, kada se potpisuju i ugovori. Subvencija se isplaćuje tek kada Ministarstvo doznači SC-u cjelokupni iznos, što znači da prvu uplatu možete očekivati i na kraju akademske godine.
Nema veze ako ste pali godinu, time ne gubite prava, samo vam se smanjuje broj bodova. Svaka ocjena i svaki priloženi dokument donosi određeni broj bodova, a rijetko se događa da nekome subvencija bude odbijena. Pravo na pokriće troškova privatnog smještaja u akademskoj godini imaju redoviti studenti, državljani Republike Hrvatske koji studiraju na javnim visokim učilištima na području grada Zagreba i Zagrebačke županije s privremenim boravištem na području grada Zagreba, Zagrebačke županije. Pokriće troškova smještaja studenata u privatnom smještaju iznosi 147,00 kuna mjesečno i vrijedi od 1. listopada do 15. srpnja. Studentski centar u Zagrebu isplaćuje subvenciju nakon doznake sredstava od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

ISTA DOKUMENTACIJA KAO ZA STUDENTSKI DOM

Ono što vam je potrebno za molbu je sljedeće: domovnica, potvrda o prebivalištu, potvrda o boravištu po koju morate otići u Petrinjsku 4, na MUP. Tamo morate odvesti i stanodavca s vlasničkim papirima i osobnom iskaznicom, kupite formular za 2 kn, ispunite i predate ga na šalter. Treba vam još i prijepis ocjena koji tražite u referadi vašeg faksa. Rodni list vam treba ako prvi put radite sve ovo, ali za svaki slučaj najbolje da ga ponesete svaki put, to je samo jedan papir više, a ako ga nemate morate biti spremni na cijelu proceduru još jednom. Trebate kupiti i molbu za smještaj u dom (5 kn, u papirnici kod SC-a). Sve dokumente treba odnijeti u poslovnicu za smještaj u Savskoj 25. Naravno, ne zaboravite indeks jer dobijete žig kad predate sve dokumente, a isprintaju vam i ugovor koji obavezno čuvajte!

Ako ostvarite pravo na subvenciju SC vam automatski otvara račun u HPB-u (Hrvatskoj poštanskoj banci u Jurišićevoj), gdje odlazite po pin i karticu, a na isti račun vam dvaput godišnje sjeda određeni iznos. Nadamo se da vam je sada malo jasniji postupak dobivanja subvencije te vam želimo sreću prilikom prijavljivanja iduće akademske godine.

Prilog na TV Student

Vaši studenti podstanari





Post je objavljen 19.01.2014. u 10:25 sati.