Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/studentipodstanari

Marketing

Može li i vaš kućni ljubimac s vama u podstanare?

Imate ljubimca i obožavate ga. Od prvog trenutka smatrate ga ravnopravnim članom obitelji te ne možete zamisliti život bez njega. No nemate svoj stan, a stanodavci često nisu najveći ljubitelji životinja. Šta tada učiniti? Evo nekoliko savjeta kako da jednostavnije pronađete stan u kojem ćete uživati zajedno.




1. Budite iskreni
Neki stanodavci će vam na sam spomen ljubimca spustiti slušalicu, no nikako ne pokušavajte ,,prošvercati” ga jer držanje životinje u tajnosti može dovesti do ozbiljnih problema kao što je trenutni zahtjev za iseljenjem od strane stanodavca. Prije ili kasnije vaš stanodavac saznat će za tajnog cimera, što može izazvati osjećaj nepovjerenja. Može vas izbaciti iz stana iako bi vam dozvolio da živite sa njim. Stoga, odmah recite da imate ljubimca bilo da je on pas, mačka, papagaj, ribica ili kornjača.

2. Izbjegavajte gužvu
Mnogo je lakše uklopiti se u manju zajednicu dovodeći kućnog ljubimca u kuću sa dvorištem ili pak stan u zgradi koja nema mnogo katova. U mnogoljudnijem naselju imat ćete manje mjesta za izvođenje vašeg psa u šetnju te puno više susjeda kojima bi vaš ljubimac mogao smetati.




3. Budite strpljivi
Možete imati sreće i pronaći stan pri prvom pozivu, no takvi sretnici su rijetki.
U našem glavnom gradu, kao i u ostalim gradovima, broj stanova koji su ,,otvoreni” za ljubimce je mali. Selidba je stresna sama po sebi pa isključite bar nervozu zbog nedovoljno vremena. Razmišljate o selidbi bar dva mjeseca ranije, ispitujete tržište nekretnina, kontaktirajte agencije i vlasnike, ispitujte trenutnu situaciju i ne žurite.

4. Skupite preporuke
Zvučat će smiješno ali može vam pomoći to da prikupite preporuke za vašeg kućnog ljubimca. Zamolite prethodnog stanodavca i stare prijatelje da vam napišu preporuke gdje će biti precizno napisano kako vaš ljubimac nije izazvao nikakvu materijalnu štetu niti je uznemiravao ostale stanare.
Također zamolite vašeg veterinara da stavi na papir neke od činjenica vezanih za vašeg ljubimca o tome kako je propisno cijepljen i redovito pregledan.




Pokušajte razumijeti stanodavce koji ne žele kućne ljubimce. Velika je mogućnost da su imali neugodno iskustvo sa neodgovornim vlasnicima ili da je stan okružen susjedima ,,osjetljivog” sluha, koji će praviti problem zbog ljubimca. Preuzmite inicijativu i pronađite ono što vam treba.

Vaši studenti podstanari





Post je objavljen 10.01.2014. u 17:22 sati.