Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Otvoren kafić u kojemu je sve besplatno - plaćate samo vrijeme

Ziferblat je kombinacija ruskog i njemačkog, te označava brojčanik sata. Lanac je potekao iz Rusije, a nakon Londona, planira širenje i po ostatku Europe.

"Daj vodu i novine, kavu sam popio kod mame" stari je bosanski vic koji u Londonu više neće vrijediti. Na adresi 388 Old Street otvoren je kafić u kojemu možete konzumirati što god želite, i u bilo kojoj količini. Na izlasku će vam naplatiti samo vrijeme provedeno u lokalu.

Uz cijenu od tri penija po minuti (oko 30 lipa), odnosno 1,80 funti (oko 18 kuna) po satu gosti su dobrodošli ostati koliko im drago. Na ulasku u kafić dobit će budilicu koja će ih upozoriti kad je prošlo sat vremena. Ne postoji minimalno vrijeme koje je nužno provesti u kafiću da bi se osim pića, konzumirali i keksi, voće i povrće. Postoji i mogućnost korištenja kuhinje, kao i izbora kave iz aparata ili sa štednjaka.

Vlasnik Ziferblata Ivan Mitin za The Guardian je izjavio kako već planira ekspanziju svojeg projekta "coffice".

"Zanimljivo je gledati Londončane kako se raspituju gdje da operu suđe. To nije obavezno, ali je dobrodošlo. Posjetitelji si čak međusobno peru suđe. Vrlo je socijalno, a svoje goste doživljavamo kao mikro stanare; svi dijelimo isti prostor."

Izvor: Soundset

Post je objavljen 09.01.2014. u 14:20 sati.