Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

3D printer u Hrvatskoj

SENZACIONALNO!!!

Najnovije svjetsko čudo tehnike, 3D printer koji je isprintao dijelove za avion stigao je u Hrvatsku. Prije toga je još isprintao tri Kineza na Mjesecu, Slovencima je isprintao ocean, GNK Dinamu proljetni raspored za Europa ligu. Da je printer stvarno čudo i da čini nemoguće dokazalo se kada je Kim Jong Unu isprintao Dennisa Rodmana.
U Hrvatsku je stigao na molbu predsjednika republike i ministra financija. Ministar financija je zatražio od printera da mu ispiše stanje hrvatskoga duga. Printer je pri prvom pokušaju doživio slabi električni udar, a kada je naš ministar inzistirao da proba još jednom, printer je snažno zazujao, bljesnuo i ugasio se.
Pokušaji resetiranja stroja do sada nisu urodili plodom. U pomoć su pristigli i djelatnici specijalne ćelije Ministarstva hagioterapije, koji su nad printerom izveli odgovarajuću molitvu i blagoslov napona, no niti to nije urodilo plodom. Glavni terapeut čaranjem zaključio je da je u stroj ušao zao električni duh i da ga se može istjerati jedino zagrijavanjem printera na otvorenom plamenu.
Dok čekamo rasplet situacije dodajmo da je na ovaj naš incident s printerom vrlo oštro reagirala Njemačka. printer je , naime, sljedeće trebao isprintati skije Angeli Merkel.

NOVE VIJESTI

Prema najnovijim vijestima sa Pantovčaka, 3D printer je ponovno proradio. Sada se hrvatskoj delegaciji priključio i premijer, koji je zaključio da printer pokušava uspostaviti nekakav oblik komunikacije sa ljudima, putem zvukova, bljeskova i znakova na ekranu. Premijer je hitno poslao vladin avion u Južnu Afriku po najpoznatijeg svjetskog stručnjaka za čitanje znakova, kako bi uspostavio što bolju komunikaciju sa printerom dok je ovaj još kod nas. Do daljnjega je printeru zabranjeno postavljati zahtjeve koji se tiču državnih financija na bilo koji način, jer je to očito šokantno područje i za najveće trenutno ljudsko dostignuće. Premijer je zahvaljujući svojem britkom umu detektirao jedan paradoks- da printer radi ne bi trebali slati avion u Južnu Afriku po tumača, nego bi ga odmah isprintali.
Iz povjerljivih izvora doznajemo da je predsjedničku rezidenciju posjetio i šef HDZ-a. On je isto pristupio printeru, pod nadzorom ministra Jakovine, koji je imenovan Državnim Opslužiteljem Printera i zadatak mu je ne ispuštati stroj iz vida niti na sekundu. ( Ovaj povjerljivi zadatak mu je prepustio premijer osobno, naglasivši kako ima puno povjerenje u njega, a onda iza njegovih leđa rekao ministru financija " da se nada da neće baš sve usrat čega se dohvati, ali da trenutno za to nema nikog drugog"). Tomislav Karamarko je iz ureda predsjednika izašao vidno dobro raspoložen, u društvu ženske osobe kojoj je prekrio lice balonerom. Neslužbeno smo doznali da je šef HDZ-a tražio od printera da mu isprinta kandidata za predsjedničke izbore i da je printer izbacio princezu ratnicu Xenu.
Vladin tim pokušava sastaviti barem jedno smisleno pitanje za printer, nakon kojeg ovaj inteligentni stroj ne bi odustao od komunikacije sa Hrvatima, sudeći prema trenutnoj situaciji to se neće desiti tako brzo.
Za kraj ovog javljanja dodajmo još da je neslužbenim kanalima predsjedniku države stigao zahtjev od Nadana Vidoševića da mu se isprinta sabljozubi tigar i grivasti nosorog.

ZADNJE INFORMACIJE

Za sada nema novih informacija o tome da je naša Vlada uspjela od 3D printera zatražiti bilo što smisleno. No, u posjedu smo podataka da ovo nije prvi dolazak printera u hrvatsku. Printer je, prema neslužbenim informacijama boravio u našoj domovini u nekoliko navrata. Prema našim izvorima prilikom tih posjeta printer je isprintao gebis Marku Perkoviću Thompsonu i tupe Dušku Lokinu. Neslužbeno smo doznali i iz ureda predsjednika da je printer došao i na poziv ministrice kulture, kako bi isprintao Kiklopa za gospođicu nives Celzijus.
Inače, sam koncept 3D printera razvilo je američko ministarstvo poljoprivrede. Zbog velike zasićenosti površina mineralnim gnojivima, Amerikanci su razvili 3d tehnologiju koja bi uz minimalna ulaganja printala organsko gnojivo. Projekt je napušten i prodan u komercijalne svrhe odmah nakon prvog pokušaja printanja organskih gnojiva, jer je iz printera izašao Justin Bieber. Daljnji rad na tom projektu američka je vlada procijenila neisplativim i prerizičnim, dok ne sagleda sve posljedice prve gnojidbe.
Imamo i podatke da je printer već imao nekoliko neuspješno obavljenih zadataka, da mu rješavanje hrvatskog problema nije prvi podbačaj.
Printer nije uspio isprintati želučanu premosnicu za Žaka Houdeka, jednostavno nije pronađen adekvatan izvor napajanja za takav opsežan zahvat. NE Krško je prilikom toga eksperimenta s radom morala prekinuti na dva dana.
Zagušenje vlastitog sustava printer je doživio prilikom printanja 3D umjetnog poprsja Dolly Parton.
Najteži dosad zabilježen kvar na printeru dogodio se prilikom printanja tekstova pjesama za Jelenu Rozgu, kada je gotovo nepopravljivo stradao sam centralni procesor.
U očekivanju novih vijesti dodajmo još samo to kako je Vlada situaciju sa printerom proglasila Svenacionalnim događajem, tako da će svim istaknutim stručnjacima i javnim osobama biti omogućeno pristupiti printeru, kako bi ga se s nečim zabavilo dok Vlada ne osmisli smisleni zadatak stroju. Tako je čudesnu mašinu posjetila i Mirela Holy, kako bi i ona dobila kandidata za predsjedničke izbore za svoju stranku. Naši nam izvori javljaju da je ured
predsjednika napustila poprilično bijesna, vukući u sjedište svoje stranke dvometarskog plišanog dabra.


U OČEKIVANJU VAŽNIJIH VIJESTI

Dok se čeka nova reakcija Vlade i predsjednika države, donosimo vam nekoliko najznačajnijih novosti o drugim važnim osobama koje su posjetile printer i nešto od njega zatražile.
3D čudo tehnologije posjetio je i zagrebački gradonačelnik, koji nam je rekao da nije od njega ništa zatražio, nego ga je samo pitao "kad idemo delat?" Gradonačelnik nije htio s nama podijeliti što mu je moćni stroj rekao.
Zatim je u ured predsjednika došla SDP-ovka Ingrid Antičević. Ingrid je sama sebe proglasila Predsjednicom povjerenstva za ksenolingvistiku u ovom cijelom slučaju. Zatim je pristupila printeru i započela komunikaciju, s ciljem da sazna zašto printer ne odgovara na ona ključna pitanja zbog kojih ga je vrh naše države i pozvao u posjetu. Tom je trenutku prisustvovalo i dosta članova diplomatskog zbora, no svi su odgovorili da jezik kojim se je Ingrid obratila stroju nisu nikada u životu čuli. Ona je tvrdila da se jezik kojim govori koristi u najmanje sedam epizoda Zvjezdanih staza. Kako ona sama tvrdi, od printera je na kosmičkom dijalektu zatražila savjet kako restrukturirati mirovinski sustav. 3D printer joj je isprintao dvije oguljene mandarine i gumenu patkicu žute boje. Kada se je ponovno htjela obratiti strpljivoj napravi, ova je na razumljivom engleskom jeziku zaprijetila samouništenjem, taljenjem sičušnog nuklearnog procesora u svojoj jezgri. Ministar poljoprivrede je gospođu Ingrid bez suvišnih rasprava odveo u podrum i zaključao u ostavi za metle.
Situaciju je komentirao diplomatski predstavnik Vatikana, koji je rekao da su nekada božji planovi toliko čudesni i zagonetni da u slučaju naše ksenolingvistice nisu sasvim jasni ni stvoritelju osobno.
Ruski veleposlanik je tvrdio da je jezik kojim je govorila Ingrid Antičević najsličniji glasanju sibirskog ježa tijekom sezone parenja.
Printeru je zatim pristupio pomoćni biskup zagrebački, koji je odlučio mašinu blagosloviti svetom vodom. Printer je blagoslov otrpio, ali je na odlasku on poprskao biskupa nepoznatom tekućinom intenzivna mirisa. Ispalo je da je njegova preuzvišenost poprskana mošusom, to su zaključili svi neutralni promatrači, vidjevši kako je jelen lopatar iz vrta predsjednikove rezidencije nasrnuo na njegovu svetost. Životinja nije pokazivala nimalo poštovanja prema funkciji ministra hagioterapije, ali su zato svi prisutni čuli mnogobrojne zazive u pomoć svecima za koje je malo tko znao da uistinu postoje.
U očekivanju informacija o suštini posjeta 3D printera našoj zemlji, dodajmo još samo kako je printer posjetio i predsjednik HSS-a, također po pitanju da mu stroj isprinta kandidata za predsjednika države i njegove pomoćnike. I on je poput gospođice Holy ured predsjednika napustio užurbano, crven u licu i bez riječi, u društvu nekoliko štrumpfova.


POČINJE RASPLET

Situacija oko dolaska 3D printera u posjetu Hrvatskoj se počinje raspetljavati. Stigao je i tumač znakovnih jezika iz Južne Afrike koji je, prema informacijama koje smo dobili preveo premijerovo obraćanje printeru i onda, kako on sam tvrdi, prenio premijeru odgovor čudesnog stroja.
Premijer je preko tumača upitao printer misli li da Hrvatska trenutno ima bolju alternativu od njega, a tumač mu je preveo da nema, nikada nije imala,a neće niti imati, po svoj prilici.
Danski ambasador koji razumije jezik znakova tvrdi da je tumač iz Južne Afrike stroju preveo Milanovićevo pitanje kao "ovaj smiješni rakun ima proljev od mrkve koju jede već treći dan". A ono što je rastumačio premijeru glasi doslovno " jebo te led, kakav vam je ovdje propuh!"
Premijer je tada na svojem slabom engleskom upitao printer da mu izbaci njegovu sliku, kao jedinu moguću opciju za bolju budućnost zemlje, a 3d printer je tada izbacio dva papagajeva pera.
Premijer se zadovoljan povukao, ponudivši tumaču iz Južne Afrike mjesto savjetnika za nuklearnu energiju.
Dok ministar financija finalizira pitanje koje će odrediti budućnost naše zemlje, dodajmo još nekoliko crtica iz gužve oko velikog i moćnog stroja.
Stroj je posjetio i predsjednik HSLS-a i upitao ga što mora učiniti da bi konačno prešao prag od pet posto. Printer mu je isprintao 47 limenki špinata.
Anto Đapić je pred printer došao tražiti novi satelitski tv sustav, a stroj ga je poprskao nekakvom bijelom, gustom tekućinom.
Ruža Tomašić je tražila nova sredstva za još žešću borbu protiv neprijatelja Hrvatske, a printer joj je isprintao dvije puške na vodu.
Printer je primio i predstavnike sportaša. Kada je pred njega došao Joe Šimunić, moćni je stroj pokazao da i on ima dušu i mekane sklopove. Poklonio mu je box filmova Sam u kući i videoigru Fifa Brasil 2014. A kada mu se je obratio Eduardo da Silva, printer je opet zaprijetio samouništenjem i naš se je Brazilac pridružio Ingrid.
Dragutin Lesar je printer upitao zna li on da u Hrvatskoj nema tako pametnog političara kao što je Dragutin Lesar. 3D stroj mu je ispisao dvolitrenu bocu Donata Mg.
Dodajmo još i to da je ministar Jakovina svoj posao obslužitelja obavio do sada vrlo dobro. Čak je uhvatio dvojicu umirovljenika koji su se htjeli neopaženo provući do printera, da im napuni vreće praznom ambalažom.
Na kraju, po kandidata za predsjednika države došli su i iz HDSSB-a. Predsjednikov ured su napustili dosta zbunjeni, slijedeći svježe isprintanoga Vladimira Šeksa.
Prema vijestima koje smo upravo dobili, izgleda da je ministar financija preuzeo stvar u svoje ruke i da je spreman na konačno sučeljavanje sa strojem. Podršku mu je došla pružiti i ministrica vanjskih poslova.
Nadajmo se da ćemo vam u sljedećem javljanju donijeti informacije koje svi željno očekujemo.

OBRAĆANJE NACIJI

Izgleda da ćemo uskoro saznati kakav zahtjev će se ispred hrvatske Vlade postaviti pred 3D printer, a da nije vezan uz brojke iz proračuna, na što printer ne reagira najbolje. Nadamo se da će stroj ipak izvršiti zadatak koji pred njega stavi naš ministar financija, odnosno da se neće opet ponoviti priča da kod nas ne funkcionira niti jedno svjetsko otkriće ili dostignuće.
Kada printer riješi zadani problem, premijer će se obratiti javnosti.
Dobili smo informacije da su osobe zbog kojih je printer prijetio samouništenjem odvedene na nepoznatu lokaciju. Eduardo da Silva je novinarima kratko izjavio da on razumije engleski koji govori Ingrid Antičević, ali ne shvaća zašto ga govori.
...Evo ga, dobili smo informacije da je ministar financija zatražio od 3D printera da mu ispiše svoju projekciju i viziju razvoja Hrvatske u narednim godinama. Ono što je printer izbacio prvo je sve prisutne šokiralo, a onda se je započelo s opsežnim analizama rezultata.
Pitali smo gospodina Ladislava Iličića iz udruge Grozd da nam ukratko opiše ono što je printer izbacio, no on je samo kratko odgovorio da on takvo nešto u svojem životu nije niti vidio niti imao u rukama.
Sada imamo i potvrdu da je printer na upit ministra financija čemu se možemo nadati u narednim godinama printer odgovorio , citiramo ministricu vanjskih poslova, koja je odmah shvatila o kome se radi, jer je s dotičnim imala kontakte prošlog mjeseca: " U narednom periodu na području ekonomije, gospodarstva, industrije, financija i socijalne politike, možemo se nadati austrijskom ministru vanjskih poslova."
"To je ono što vam mi nudimo, i vjerujte mi, našem programu i planu za bolji život svih vas nema alternative!", jezgrovito se je i slikovito naciji obratio premijer.
"Mlaka voda, ide pas, čeka letvicama poštarev stric, nogostup u slastičarnici!", preveo je na jezik znakova novi premijerov savjetnik.
Histerija oko dolaska ovog moćnog i čudesnog stroja se polako stišava, printer se sprema na izvršenje novih zadaća, neslužbeno doznajemo da odlazi u Švedsku, gdje bi Zlatanu Ibrahimoviću trebao isprintati bosansko državljanstvo, kako bi ovaj mogao nastupiti u Brazilu.
Na samom odlasku iz predsjedničke rezidencije, hrvatski je predsjednik zamolio stroj da mu napravi plan nekih korekcija koje bi morao učiniti da postane bolji predsjednik. 3D printer je tada uvukao našeg predsjednika i nakon kratke obrade isprintao Jar Jar Binksa.


Post je objavljen 07.01.2014. u 22:18 sati.