Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Gubici


Stigla nam kalendarska zima, a s njom i viroze. U svega par dana ljudstvo nam je desetkovano. Neki su odustali kroz tjedan, a neki doslovce preko noći. U jutarnjem prebrojavanju pali smo na svega osam raspoloživih Plaćenika. Već smo pomislili otkazat ovonedjeljni trening... ali dolazak nam potvrđuju dva "poginula" Plaćenika. Ljudi koje nismo vidjeli pune dvije godine. A kad se već oni odlučiše ukazat nakon tolike pauze, od nas ostalih ne bi bilo u redu odpauzirat ovu nedjelju.

Placenici
foto Dedo

Na kraju nas 12 izlazi na teren i tijekom neka tri i kusur sata odrađujemo pet borbi na ispadanje. Dijelimo se na principu dvoje najmlađih biraju, pa na jednoj strani dobijamo šest Velikogoričkih mladića u dobi od 11 do 39 godina. Unatoč brojčanim ekstremima na relaciji potomak-otac, ostala četvorka je u naponu snage tj. oko 21 godine. S druge strane staje još jedna obiteljska kombinacija u istom rasponu godina, dva Plaćenika koja nisu igrala pune dvije godine (30+ kombinacija) i još dva djevojčurka. Znači sa naše strane su čak tri maloljetne djevojke, plus dva povratnika i samo jedan redovan igrač. Naravno rezultat je tu još najmanje bitan, ali ne bi bilo u redu ne reći kako djevojke nisu izgubile ni jednu borbu. Samo zadnju borbu zbog početka kiše smo proglasili ne riješenom. Maloljetnice su naprašile mladiće u naponu snage samo tako.

Zaključak se sam nameće. Za razliku od većine sportova u kojima muškarci dominiraju nad ženama zbog veće specifične snage, eksplozivnosti, izdržljivosti... u ovom sportu fizička snaga kao takva nije bitna prednost. Bitna je taktika, timska koordinacija i okulomotorne sposobnosti pojedinca. Znači nije bitno tko nosi repliku, već kako je korisiti. Svatko tko ima dovoljno snage dići repliku na rame i povući okidač, može biti hvale vrijedan airsofter ili po naški borac. Ma šta god neki mislili i propovjedali na hr-as sceni već godinama, rezultati na terenu su ono što što se vrednuje. Jer nesiguran ego je glavni razlog zašto isti ne dozvoljavaju maloljetnicima bavljenje airsoftom. Naravno čim nas je kiša otjerala iz šume, prebacujemo se u birtiju na brzu raščlambu aka postfajtovsku pivu. Prvi trening u 2014. je odrađen. Idemo dalje...


Post je objavljen 06.01.2014. u 19:34 sati.