Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Javni poziv za realizaciju publikacije "Parti priručnik 2014."

novogodišnji masakr na karaburmi je izbegnut srećnim sticajem životnih okolnosti da ne možeš uvek dobiti onoliko koliko tražiš. i pola je bilo previše. bilans je par modrica na glavi, leđima i nogima, dve jakne manje i jedan ranac s laptopom više. brižljiviji hroničari pamte i uz koje se hitove plesalo, ko je otišao dalje, ko se zatim vratio i šta je ogi rekao flegu o književnosti jednog našeg savremenika. ali sve su to manje važni detalji u hronologiji partijanja, pogotovo u svetlu brilijantnog otkrića do kog smo došli sutradan, lečeći rane telećom čorbom i pogledima punim razumevanja. nije to išlo lako, i nikako pre nego se kolektiv upoznao sa megnutovom knjigom na čijem tragu je i nastala ideja, ali jednom kada je bilo izgovoreno, postalo je jasno da nema nazad.


ćuskija i babrije proučavaju formu megnutovog aktivističkog priručnika kako bi s lakoćom realizirali parti priručnik

bez daljeg okolišanja, drugarice i drugovi, naša je dužnost da stečeno znanje prenesemo dalje! a šta zna ovaj kolektiv? posle svih tih napisanih doktorata, knjiga i reportaža, sprovedenih revolucija, akcija, istraživanja i kardiovaskularnih operacija, vođenih organizacija i partija, snimljenih filmova i ko još zna čega - šta je ono što jedino izvesno znamo? da se zabavimo! zato ostavite ono što trenutno radite i pomozite čovečanstvu tamo gde možete. minus&plus kolektiv sastavlja parti priručnik!


megnutov aktivistički priručnik uz sastavne elemente parti priručnika

mala hrestomatija partijanja treba da pokrije sve aspekte ove drevne discipline, od toga 'kako naći/napraviti parti' do 'kako znati da je parti gotov' i dalje - 'šta raditi dan posle' ('kako lečiti parti lakat', 'kako socijalno opštiti sa nemamurnima, i zašto je to važno'). treba obraditi i najtemeljnije 'parti rekvizite' (parti kapica, parti plejlista...), 'zašto je važno da neko napravi budalu od sebe da bi parti uspeo' i pregršt drugih poglavlja kojih se sad ne sećam ili se niko još nije ni setio. rad na priručniku je zamišljen u tri faze. u prvoj, koja traje do kraja ovog meseca, na ovom mestu svi predlažu poglavlja i pitanja koja priručnik treba da obradi, ujedno kandidujući i člana kolektiva koji bi za to bio najpodesniji. u drugoj, kada su delovi i odgovornosti utvrđene, svako razvija segment koji mu je pripao ili ga je prigrabio a ostali nadopunjuju. treću fazu još nismo smislili ali je dobro da je imamo. priručnik mora izaći iz štampe pre desetogodišnjice ZFFa 2004. rokovi su neumoljivi, dužnost je velika, šta nam je činiti je jasno!


ako je čika cane mogao u more, možemo i mi da sastavimo priručnik!

axa

Post je objavljen 06.01.2014. u 13:02 sati.