Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Datum?

Poštovani blogeri, vrijeme blagdana lagano prolazi. Zasigurno ste u predblagdansko vrijeme češće posjetili velike trgovačke centre (kako bi kupili poklone) ili manje trgovine (jer ste zaboravili neku sitnicu u kuhinji). Može se dogoditi da uvijek nešto zaboravimo pa što prije do najbliže trgovine da to kupimo. Nekada su nam naši poslovni suradnici, pa čak i trgovine poklanjali kalendare ili rokovnike za iduću godinu, no već par godina i to je isčeznulo iz običaja. Sada uglavnom kalendare nabavljamo u Crkvi kako bi naučili "dane naše brojati" kako kaže psalmist. Očito je da su trgovački lanci toliko zauzeti da nemaju vremena posjetu Crkvi, a tako ni nabaviti si neki pošten kalendar koji će im pokazati koji je datum određeni dan. Razgovarajući sa par osoba ovih dana čuo sam svakakvih iskustava vezanih za kupovanje kućnih potrepština. Osobno sam krenuo u istragu provjeriti barem dio navedenog. Iako sam naišao na "sitnice" ostao sam zaprepašten. Naime, u jednoj trgovini u samo 7 MINUTA(!!!) na skoro istoj polici pronašao sam proizvode kojima je više od 10 DANA istekao rok uporabe! Ne, nije riječ o jednom proizvodu nego o više njih. Razmijem da se može dogodit da promakne jedan proizvod sa pogrešnim datumom ali 2 ista proizvoda, jedan do drugog, kojima je već odavno istekao rok, mame kupce koji u žurbi neće gledati datum da ih što prije kupe. Posljedice? Pa koga briga za posljedice, ionako će sv jednom umrijeti, netko prije netko poslije, važno je da se zaradi što više, na bilo koji način. A ako netko i želi otići k liječniku nemože jer su oni u štrajku radi veće plaće.

Očito je da se više ne gleda na kvalitetu proizvoda, nego na kvantitetu novca, pa na kupce nitko i ne misli. Stoga vas pozivamo da i sami krenete u akciju u počnete gledati datume i rok uporabe prehrambrenih proizvoda. Ako sam ja u samo 7 minuta u jednog trgovini pronašao 4-5 proizvoda kojima je istekao rok trajanja, vjerujem da ćete vi, nažalost, naići na više proizvoda. Nakon što sam obavijestio svoje poznanike i prijatelje o ovome napravili su i oni malo istraživanje i naišli na slične, ali i gore stvari.

Svaka čat onim trgovinama koje su stavile natpis: Snižena cijena radi isteka roka uporabe. Dakle, obaviještavaju svoje kupce i brinu se za njih.
Ja sam ostao toliko iznenađen da sam čak mislio otvoriti novi blog koji bio bio posvećen samo ovoj temi, nudeći i savjete za takve situacije, ali za sada je to samo ideja.

Ako imate sličnih iskustava javite, ostavite komentar, ali obavijestite i svoje prijatelje i znance.
Ovo nije teorija zavjere, nego nas trgovine uistinu truju, nudeći nam pokvarene proizvode.
Ako ne vjerujute istražite sami!


Post je objavljen 04.01.2014. u 21:53 sati.