Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Mi navijači

Odmah ćemo razjasniti, ne mislim na nogometne, tu sam dosta hladan, ali ne bez stava, navijam za Rijeku lojalan gradu u kojem živim te za Bayer iz Leverkusena u međunarodnoj konkurenciji, jer pamtim kako su nas tamo ugostili na školskom izletu.
Mislim na ona svakodnevna navijanja nas objekata stvarnog života, odnosno biranje onih koji će nas našom voljom tlačiti. Volim umišljati da nisam objekt pa sam podržao piratski projekt bazične demokracije, nakon rasprave i razjašnjavanja problema, ako ne dođe do dogovora svi članovi glasuju o oprečnim prijedlozima, barem takva je bila ideja i tako se to u Berlinu sprovodi preko tkz. liquidfeedbacka.
E problem je što je na taj način i subkultura navijača došla na svoje, mislim ako je to neki problem. U tom sustavu onaj koji se zamjeri bilo kojoj skupini ima manje šanse od onih sličnih subkulturi pravih političara koji svima idu niz dlaku, tako da npr. profilirane piratice poput Julie Schramm s jedne ili Marine Weisband s druge strane kalkuliraju s kandidaturama ili ih to više uopće ne zanima.
U Njemačkoj je demokracija stvorila problem izbacivši u prvi plan tako ljudsku osobinu kao što je ljubomora, praktično sve organizacije su kontra one najuspješnije ali i najbeskompromisnije berlinske što dovodi do tenzija i blokada.
Danas njemački pirati biraju svoje kandidate za EU parlament, sinoć u zadnji moment je iznenadila svojom kandidaturom meni osobno, najzanimljivija i jedina u stvari koja daje šansu samoj ideji da preživi Anke Domscheit Berg. Supruga suosnivača Wikileaksa Daniela je superiorna štreberskim kompjutorskim freakovima u poznavanju tajni računalnog svijeta, istovremeno bez zadrške podržava ideju bezuvjetnog temeljnog dohotka i socijalno je izrazito angažirana, te ne manje opasna tajnim službama u beskompromisnoj borbi za slobodu i protiv cenzure interneta.
Znam da sve te ideje dijele i berlinski pirati, ali eto, jedan od njih je uoči nedavnih izbora nesmotreno rekao da je bolje da pirati ne uđu u parlament nego da ona uđe posredstvom berlinske liste, tako da sad apsurdno imamo situaciju da je podržavaju oni koji su "protiv Berlina" i valjda ima i realne šanse na saveznom nivou.
Ja sam je podržao i navijam za nju, bilo bi ju lijepo svojeglavu i radišnu pratiti u glavnom gradu Belgije, sigurno ne bi bila jedna od onih koji poput naših političara redom idu tamo uživati i šutiti.



(fotka uzeta iz Sterna)

p.s.
Svi slobodoumnici s prostora bivše države su našli lijek kaosu bazične demokracije,naš izum je regulirana stranačka demokracija s cenzurama, blokadama i ukidanjem suvišne rasprave neistomišljenika.


Post je objavljen 04.01.2014. u 09:14 sati.