Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Bojovnici za čistu Hrvatsku

Potkraj svake godine uobičajeno je birati razno-razne NAJ-face. NAJ-sportaši, NAJ-političari (u negativnom smislu prvenstveno), NAJ-glumice, NAJ-pisce (primjerice N.C., doduše s višegodišnjom zadrškom), NAJ-pjevače etc, etc.
U toj poplavi NAJ-titula nekako nam je promakao izbor NAJ-bojovnika za čistu Hrvatsku. Ideja za takav izbor pala mi je na um čitajući nedavno dva članka u novinama i gledajući 2. siječnja emisiju „Labirint“ na hrvatskoj dalekovidnici.

U prvom od dva spomenuta članka stoji da se britanska kraljica Elizabeta II. posthumno ispričala matematičkom geniju Alanu Turingu koji je saveznicima olakšao pobjedu u Drugom svjetskom ratu. On je prije 60 godina osuđen zbog homoseksualnosti, kemijski kastriran, a zatim je život okončao suicidom. Kraljičina isprika uslijedila je na inicijativu ministra pravosuđa Chrisa Graylinga.

Za one koji to ne znaju Alan Turing otac je modernog računarstva i umjetne inteligencije. U Ijeto l939.Turing je, zajedno s najboljim britanskim stručnjacima, angažiran na vladinu projektu razbijanja njemačkog sustava šifriranja. Turing i njegovi suradnici već za godinu dana dešifrirali su Enigmu, najvažniji njemački sustav šifriranja. Dešifriranje Enigme, smatra se, skratilo je Drugi svjetski rat za barem godinu dana.



Unatoč i usprkos doprinosu u pobjedi nad nacističkom Njemačkom Turing je 1952. završio na sudu zbog homoseksualnosti koja je tada u Britaniji bila izvan zakona. Turing se suočio s izborom: ili jednogodišnja kazna zatvora ili pristanak na kemijsku kastraciju. Izabrao je kastraciju, u sklopu koje je jednom tjedno primao injekcije estrogena. Narasle su mu grudi, postao je impotentan i pao u tešku depresiju. Naposljetku,u lipnju 1954. kućna ga je pomoćnica našla kako nepomičan leži u krevetu s napola pojedenom jabukom. Obdukcija je pokazala da se Turing otrovao cijanidom koji je umetnuo u jabuku. Prema urbanoj legendi, ta jabuka bila inspiracija za logo Applea.

Druga je vijest od prije nekoliko dana iako se sam događaj zbio još u listopadu prošle godine. Ona glasi: „Veleposlanik Finske Timo Rajakangas predao je svoje vjerodajnice predsjedniku Josipoviću u listopadu 2013. Tada je predsjedniku predstavio i svog bračnog druga. Svog partnera upoznao je dok je bio generalni konzul u Hong Kongu. U Finskoj činjenica da je gay ni na koji način nije utjecala na njegovu diplomatsku karijeru. Djelovao je na Baltiku, u Hong Kongu, Rusiji i sada u Hrvatskoj. On nije jedini finski veleposlanik u regiji s istospolnim partnerom. U gay braku je i njegov kolega Peka Metsko u Ljubljani.“



Ova dva događaja dali su mi povod da predložim izbor za prvog NAJ-bojovnika čiste nam Hrvatske (točnije Bojovnicu) u 2013. godini. Za drugog su me inspirirali događaji iz protekle godine koje je u kratkim osvrtima prikazao posljednji „Labirint“. Ovaj bi titulu zaslužio kao Čistač Lijepe naše od komunjara, ćirilice (čitaj Srba), titoista, jugonostalgičara, partizančuga, najkraće Bojovnik protiv svih onih koji se usuđuju i na trenutak pomisliti da je u Hrvatskoj bilo išta dobro u vrijeme tzv. 'mračnih vremena' od 1945. do 1991. godine (pa i kasnije ako su na vlasti oni koje on naziva 'komunjarama').

Ne tvrdim da je ovo dvoje bojovnika za čistu Hrvatsku jedino koje zavređuju tu titulu (primjerice tu je i R.Tomšić koja izjavljuje da su u Hrvatskoj samo čisti Hrvati domaćini, a svi ostali gosti) no obzirom da sam o jednom 'U ime obitelji' slušao i čitao u svim mas-medijima tijekom gotovo cijele protekle godine, a s drugim se susrećem na svom blogu već godinama smatrao sam za potrebnim da ih s moje strane predložim za jednu tako domoljubnu i nadasve hvalevrijednu titulu.



Izaberemo li njih ne samo za laskavu titulu „Bojovnika za čistu Hrvatsku“, već ih i izaberemo da vode ovu Lijepu našu, ako se kojim slučajem odluče osnovati stranku 'Bojovnici za čistu Hrvatsku', možemo biti sigurni da ćemo i mi čekati najmanje šezdeset godina da se ispričamo 'pederčinama' i 'lezbačama' što im nismo dozvolili da se njihova veza smije zvati brakom.

Jednako tako dugo, ako ne i dulje, čekat ćemo da na 'komunjere', 'partizančuge, 'titoiste', 'jugonostalgičare', ateiste, agnostike, nevjernike, bezbožnike i zagovornike mrskog nam 'srpskog' pisma konačno primijenimo drugu zapovijed „Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga“.(Evanđelje Mk 12/31) iako je kandidat za titulu u toj domeni, koliko predmnijevam, veliki vjernik, kršćanin, pače katolik.

Zato glasajmo za njih kao NAJ-bojovnike za čistu Hrvatsku kako bi bili sigurni da nam se barem šezdeset godina neće dogoditi nešto tako sablažnjivo kao jadnim Englezima i Fincima. Dokažimo tim oholim Englezima da smo ipak veći tradicionalisti od njih, a pederima sklonim Fincima da se od hladnoće treba zakloniti samo u naručju drugog spola. A do tada će pak, siguran sam, čisti Hrvati zaboraviti kako ćirilica uopće izgleda pa ako se i pojavi na nekoj ploči pomislit će da se radi o kineskom pismu. A ono nam ne smeta, kaj ne? Kinezi su nam ipak miliji od Srba pa makar zbog njihove jeftine robe naši čisti Hrvati ostaju bez posla.


Post je objavljen 03.01.2014. u 17:50 sati.