Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Dva testa ličnosti

Iako glavne crte ličnosti i poremećaje ličnosti mogu najbolje dijagnosticirati psiholozi i psihijatri, evo dva testa koji mogu biti prilično dobari alati za one koji žele sami sebi napraviti dijagnozu.

JUNG-BRIGGS-MYERSOV TEST LIČNOSTI

Pomoću Jung-Briggs-Myersovog testa mogu se utvrditi osnovne crte ličnosti pojedinca; je li osoba introvertirana ili ekstrovertirana, na koji način prikuplja informnacije iz okoline, da li odluke donosi na temelju emocija ili racionalnog razmišljanja.... Rezultati testa daju 16 mogućih kombinacija kojima se opisuje nečiji karakter, a svaka kombinacija je specifična i međusobno se razlikuje od ostalih.

Free personality test

TEST POREMEĆAJA LIČNOSTI

Poremećaji ličnosti su stalni abnormalni načini ponašanja pojedinaca. Iako svaka osoba u određenim situacijama može ispoljavati neki simtom nekog poremećaja ličnosti, problem je tek onda kada neka osoba takve simptome ispoljava stalno. Postoji mnogo poremećaja ličnosti od kojih su najčešći narcisoidni, histrionski, paranoidni, antisocijalni, granični... a koji uvelike otežavaju interakciju pojedinca s okolinim ili točnije okoline sa pojedincim koji pati od nekog takvog poremećaja.

Personality Disorder Test

Post je objavljen 04.01.2014. u 00:01 sati.