Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

DUHOVNA OBNOVA ZA VODITELJICE MOLITVENOG VIJENCA KRALJICE OBITELJI


U župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima u petak, 20.12.2013. godine održana je duhovna obnova za osobe koje obnašaju službu „Marte“ i „Marije“ u Molitvenom vijencu Kraljice obitelji.

Image and video hosting by TinyPic

Na duhovnu obnovu okupilo se 26 „Marti“ i „Marija“ koje su, predvođene župnikom Robertom Farkašem, razmišljale o evanđeoskom izvještaju Isusovog boravka u kući Marte, Marije i Lazara u Betaniji.

Župnik je istaknuo potrebu da svakom području života, i materijalnom i duhovnom, dademo odgovarajuće mjesto i adekvatnu pažnju, no da ne zaboravimo kako sve počiva na slušanju i nasljedovanju Isusa Krista poput Marije iz Betanije koja je „izabrala bolji dio“. U svijetu u kojem se daje prednost materijalnom i svakodnevnoj jurnjavi za zemaljskim, kršćanin je pozvan njegovati osobnu bliskost sa Isusom Kristom iz koje proizlazi ispravno mišljenje, vjerovanje i djelovanje.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon razmatranja u župnoj dvorani, sudionici su se uputili u župnu crkvu gdje su proveli neko vrijeme u euharistijskom klanjanju na temu „Tražite lice njegovo“.

Sve je završilo druženjem i okrjepom u župnoj dvorani. (R.Farkaš)


Post je objavljen 28.12.2013. u 11:19 sati.