Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Svete noći

Svete noćiUšli smo u Svete noći, od Božića do Sveta Tri Kralja, ili do Badnjeg dana po Julijanskom kalendaru.

U Prilogu vam dostavljam tekst koji je Alen Guca “sastavio u pripremi rada na dvanaest svetih noći u ogranku općeg antropozofskog društva, a koji se održava i ove godine.Napisao sam ga, kaže Alen, u želji da potaknem studijski rad pojedinaca i osmišljavanje ovog značajnog vremena u toku godine.”

Drugi Prilog se odnosi na predavanje koje je Rudolf Štajner održao u Hanoveru 26.12.1911, GA 134, Rođenje Sunčevog duha kao Duha Zemlje-Trinaest Svetih noći, kojeg je preveo Slobodan Žalica.

Hteo bih da dodam ponešto od toga šta je dao Enzo Nastati u predavanjima koje je održao na imanju ZRNO i Zagrebu,od 09.10.1998:
U tom predavanju se osvrće na biološku poljoprivredu i konstatuje, da je najveći problem današnjice poremećaj klime.Klima je prvi problem, a time, nedostatak vode, sve manje humusa, nove bolesti i slaba vitalnost biljaka
Život je ugrožen.
Ulazi u priču o ritmu.Ritam dana i noći, ritam vezan za Mesec,ritam godine vezan za Sunce, koje u 12 meseci gleda sva sazvežđa Zodijaka.Govori o tom raspršenom životu, a biljke se hrane tim raspršenim životom.Biljke imaju tu sposobnost, manje više sve biljke mogu živeti od zraka.
Problem je, kako pomoći biljkama da se što više hrane od neba.Treba naučiti biljke da dišu svemir i konstatuje:
U jednom posebnom trenutku godine Zemlja najviše udiše snage Sunca, Meseca i Zvezda. To je razdoblje između Božića i Sveta Tri Kralja. Šta se događa u tih dvanaest noći između Božića i Sveta Tri Kralja.

Noć za noć silaze te zodijačne sile na Zemlju. U noći između 24. i 25 silaze sile Ovna, od 25. i 26. sile Bika i tako dalje, sve do noći između 5. i 6. 01. U tih dvanaest noći možemo sprovoditi određene poljoprivredne radove da bi olakšali silazak sila na zemlju.Potrebno je pomoći Zemlji u tom poslu, zato što te sile silaze proporcionalno tome koliko je hladno, a znate da se zemlja greje, zbog čega se sve manje tih sila može spustiti.To je zatvoreni krug, možemo reći smrtni krug, a koji mi kao ljudi moramo osvestiti, upoznati i pomoći.

Prvo, treba otvoriti ta vrata.Tu su dva trenutka za otvaranje nebeskih vrata. Jedan je noć pre 23.12, a to je Dan Adama i Eve. A drugi je, dvanaest dana ranije, to jest 13.12 a to je dan Svete Lucije.

Kad smo otvorili vrata, tada sile života mogi sići i na nama je da odaberemo sa 12 Sazvežđa, koje od tih sila želimo da siđu na Zemlju. Celu situaciju možemo zamisliti kao sobu s 12 prozora i dvanaest različitih pogleda a u to vreme možemo otvoriti prozor koji smatramo potrebnim.

Tih 12 noći vrede i za životinje i ljude. Mogu se obnoviti životinje i lečiti čovek. Ovde je duhovna genetika.

Inače, ovaj ciklus traje , traje uistinu MESEC I POL , ima početak kad se proprema,koji traje 12 dana, pa 12 Svetih noći, pa još 12 noći kao jedan rep.

Zamolio bih sve one koji imaju više informacija o Enzu Nastatiju i njegovoj EURECI, i pogotovu ako ima onih koji ga poznaju da dostave te informacije, da bih prosledili svima.Dostavljam vam dva sajta koje možete da pogledate

http://www.dimensione-eureka.it/?p=53


http://www.banchetempo.tn.it/Festa_della_vita_a_Codroipo.PDF

Posebno se zahvaljujemo Alenu Guci, Slobodanu Žalici,Miri Dimitrić

Srdačan pozdrav

Djordje Savic
----------------------------------------
e-mail : jordisavic@gmail.com
e-mail : jordisavic@yahoo.co.uk
Mob : +381 63 8059526
skype name : jordi.savicPost je objavljen 28.12.2013. u 08:26 sati.