Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

"Provokatori"

Jedna od češćih i žešćih gluposti koje se mogu čuti od ljudi koji patološki mrze fotografe da ih zbog toga imaju potrebu maltretirati čim im se za to pruži prilka (ili pak opravdavaju njihovo maltretiranje kad to čini netko drugi), jest ta da fotografi "provociraju". Tako sami sebe uvjeravaju i drugima tvrde kako "fotograf koji nekoga ili nešto snima jedino ima za cilj provocirati i izazvati sukob."

Takva tvrdnja je ortodoksna glupost! Moglo bi se čak reći i halucinacija bolesnog uma.

Naime, onaj tko nekoga ili nešto snima jedino što želi je (vjerovali ili ne) - snimiti fotografiju.

Štoviše, sve sukobe u takvim situacijama nikada ne izazivaju sami fotografi, već upravo takvi (psihopati) koji zapravo "iz ničega" izmisle savršeni razlog (u ovom slučaju "provokaciju") jer im "jako smetaju fotografi"; do sukoba nebi ni došlo da dotični nasilnici ne reagiraju, no s obzirom da jednostavno ne mogu odoljeti svojim impulsima, tada sve pokušavaju izokrenuti i sebe u čitavoj situaciji prikazati kao nekakvu "žrtvu" (koju netko "provocira pogledom"),

Štoviše, među njima čak ima i onih koji svoje i tuđe napade na fotografe vole nazivati "samoobranom". No dotičnima, koji valjda naivno misle da svi vjeruju u te njihove gluposti, očito nije poznato da se samoobranom može nazvati samo ona obrana koja ima za cilj zaustaviti protuzakoniti napad (fizički ilioružjem...). Fotografiranje to nije. Osim u nečijoj bolesnoj bujnoj mašti.

Post je objavljen 02.01.2014. u 00:01 sati.