Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Mladež za volanom...

Opet tragedije na našim cestama. I to ne bilo kakve već one s najgorim posljedicama po najmlađe sudionike u prometu - mlade ljude.

Prvo, uz dužno poštovanje i sućut obiteljima preminulih mladića (da li se 15-godišnjaci mogu zvati mladićima ili djecom?) moram izreći svoje mišljenje o posljednjoj tragičnoj nesreći koja se desila u blizini Dubrovnika. Pretpostavljam da čak i znam na kojem od onih zavoja oko Kupara...

Kao prvo - što je dečko od 15 godina radio izvan obiteljske kuće iza 23 h? Prema Obiteljskom zakonu trebao je biti na toplom.

Drugo - tko je dozvolio da dečko od 18 godina dobije u ruke volan stare kante? Slijedeće je pitanje - ako je istina da je vozač tzv. paraolimpijac (to bi značilo da ima neki fizički hendikep koji bi onda bio kontadiktoran sa "običnom" vozačkom dozvolom), što je radio za volanom dotičnog Golfa trojke?

I da - vozila ja Golfa. To je jedan od automobila koji voli "pobjeći" u zavojima. No, da li su to znači i dečki?

Znam, svi će se sad dići na stražnje noge i pljuvat po Rudarki. O, imam i ja djecu doma. I ona su - ljutili se ili ne - u nekim stvarima uskraćena u određenoj životnoj dobi jer ne želim im sama kopat grob. Znam da ih moje zabrane u određenim stvarima neće spriječiti, no mogu ublažiti određene posljedice.

Pa kad velim Maloj da nas u bilo koje doba noći nazove i pri tome se uopće ne ljutimo što se netko od nas dvoje diže iz kreveta i oblači kako bi ju dovezao - to samo znači da je to bolje nego da ju vozi neki malodobni punoljetnik (ili kako li je već pravi naziv za tu dječicu oko 18-19) sa određenim promilom alkohola u krvi ili samo vrele krvi za volanom. Ne velim da su sva djeca pijana. No, da su luda i divlja i da su neiskusna do boli - jesu. A kad ispadne nešto ovako grozno - možemo se samo tući po glavi....

Jadni dečki. I ovi mrtvi i ovi živi.

Post je objavljen 27.12.2013. u 14:32 sati.