Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ženska "logika"

Tko god da je ikada imao priliku negdje fotografirati neku pripadnicu "ljepšeg spola", bilo na ulici, zabavi ili negdje drugdje, mogao je primjetiti da sa njima gotovo uvijek ima nekakvih problema. Od toga da se "njih ne smije slikat", pa do toga da dobiju slom živaca i zahtjevaju ili brisanje slike ili u najboljem slučaju "photoshopiranje" ak im na slici jedna dlaka krivo stoji...

Evo samo nekoliko uobičajenih primjera:

** Tvrdi kako se "ne voli slikati", a svakodnevno štanca tone self-shotova za "fejs", blog ili slične sajtove.

** Tvrdi kako uvijek "ispada loše na slikama", a namjerno izvodi nekakve grimase pred objektivom.

** "Za to što ispada debelo na fotografijama kriv je fotograf/fotoaparat", a ne njen velik apetit, fizička neaktivnost i nerealno poimanje vlastitog tijela.

** Tvrdi da najbolje ispada na slici "kad ju netko uhvati spontano, bez da zna da ju se slika", ali se uvijek buni kako je "snimanje bez pitanja nepristojno/iritantno/protuzakonito".

** Zbog egzibicionističkih poriva namjerno nosi oskudnu odjeću koja više pokazuje nego skriva, ali se buni ako joj netko snimi tako otkrivene djelove tijela i tvrdi da je to "bezobrazluk" i "voajerizam".

** Self-shotovi u kupaonici u donjem vešu (ili bez njega) su "sasvim OK slike za pokazivanje ljudima na fejsu/blogu", ali snimka na ulici kad je zakopčana do grla je "narušavanje privatnosti".

** Svaku sliku sebe ili svojih bližnjih koju je snimila revno distribuira internetom, ali se buni kad ju netko drugi snima jer "tko zna gdje bi te slike mogle završiti!?"

...itd.

Post je objavljen 29.12.2013. u 00:45 sati.