Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

LAG NERETVA VISOKO OCIJENJEN - NERETVANI LAKŠE DO EU FONDOVA

LAG Neretva se prije izvjesnog vremena prijavio za mjeru 202 iz IPARD programa. Nakon mukotrpnog i predanog rada neretvanski tim na čelu s Tomislavom Bule, predsjednicom LAG-a Neretva predao je u roku svu dokumentaciju i prije 2 dana dobio veselu vijest - LAG Neretve je od 31 prijave na razini Hrvatske zauzeo po ocjenama vrlo visoko 4. mjesto!

IPARD je pretpristupni program Europske unije za razdoblje 2007. – 2013. godine. Sastavni je dio IPA-e (Instrument pretpristupne pomoći, eng. Instrument for Preaccession Assistance), čiji su osnovni ciljevi pomoć državama kandidatima i državama potencijalnim kandidatkinjama u njihovom usklađivanju i provedbi pravne stečevine EU te priprema za korištenje budućih EU fondova.


Naime ministarstvo poljoprivrede je objavilo listu ocijenjenih LAG-ova koji su se prijavljivali na 2. natječaj za mjeru 202 Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na kojoj listi je novopečeni LAG zauzeo visoku poziciju po ocjenama koje su vrlo stroge glede uvjeta i kriterija ocjenjivanja i nisu podložne političkim utjecajima.

Ovim je LAG Neretve dobio puni vjetar u svoja jedra i pokazao da nije promašeni projekt svojevrsnog ujedinjavanja snaga doline Neretve za pribavljanje sredstava iz EU fondova. Nakon peripetija oko utemeljenja krajem 2012. godine i održanja LAG-a, dolaskom Tomislave Bule na čelo LAG-a, te jačim angažiranjem Upravnog odbora, stvorili su se uvjeti da LAG Neretva ne samo opstane, već i bude ono za što je i predviđen - pokretač lokalnog razvoja putem EU fondova.

Na natječaj je pristiglo ukupno 31 prijava LAG-ova. 5 prijava nisu zadovoljile administrativnu kontrolu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ili su povukli prijavu, a 26 prijava koje je zadovoljilo administrativnu kontrolu je upućeno na ocjenjivanje lokalne razvojne strategije. Ocjenjivanje lokalne razvojne strategije je provedeno od strane Ocjenjivačkog odbora.
Sukladno Listi ocijenjenih LAG-ova, iznosu sredstava za mjeru 202, rezultatima kontrole na terenu Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će potpisati IPARD Ugovor sa odabranim LAG-ovima i izraditi Listu odabranih/ugovorenih LAG-ova koja će biti objavljena i na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

O LAG-u Neretva možete više saznati posjetom web stranice LAG Neretva

Post je objavljen 22.12.2013. u 11:14 sati.