Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Falun GongFalun Gong

Ubiranje organa i smaknuća u kini...


Europski parlament donio rezoluciju kojom osuđuje kineski režim zbog žetve organa

Raste broj vlada koje zahtijevaju prekid smaknuća u svrhu ubiranja organa

Europski parlament je 12. prosinca donio rezoluciju (tekst rezolucije) kojom osuđuje „sustavnu, od države podržanu žetvu organa od zatvorenika savjesti u NRK, među kojima je veliki broj Falun Gong praktikanata.“ Rezolucijom se pozivaju sve članice EU da javno osude tu jezivu praksu te da osiguraju da svi sudionici budu kažnjeni.

„Ova rezolucija je poslala glasnu poruku komunističkom režimu u Kini da takvi zločini protiv čovječnosti nisu prihvatljivi u civiliziranom svijetu,“ izjavio je glasnogovornik Falun Dafa Informativnog Centra, g. Erping Zhang.

Izvješća o tome da kineski službenici nadgledaju sustavna smaknuća ljudi u svrhu ubiranja organa su se prvi puta pojavila u ožujku 2006., kada je jedna žena otkrila da je u bolnici u kojoj radi, zbog njihovih organa, ubijeno oko 4 tisuće Falun Gong praktikanata. (vijest) Tjedan dana kasnije, jedan kineski vojni liječnik je potvrdio njenu priču i dodao da se slična zvjerstva odvijaju i u 36 koncentracijskih logora diljem zemlje. (vijest)

Bivši državni tajnik za Aziju Pacifik g. David Kilgour i poznati odvjetnik za ljudska prava g. David Matas su u lipnju 2006. objavili izvješće od 140 stranica čiji je zaključak: „Nažalost, ostaje nam zaključiti da su optužbe istinite.“ (vijest)

Kasnije su objavljene dvije knjige na tu temu: 2009. je objavljena knjiga Krvava žetva: žetva organa od Falun Gong praktikanata u Kini, a 2012. je objavljena knjiga Državni organi: Zlouporaba transplantacije u Kini. Glavni zaključak radova je da je na desetke tisuća Falun Gong praktikanata pogubljeno zbog njihovih organa.

Izrael je 2008. zabranio transplantacijski turizam prvenstveno kao odgovor na dokaze o žetvi organa koji su počeli pritjecati iz Kine.

G. Irving Cotler, kanadski član parlamenta, 6. prosinca 2013. je predstavio zakon kojim će Kanađanima biti zabranjeno primati organe koji nisu dobrovoljno donirani.

U američkoj Kući predstavnika se trenutno razmatra rezolucija kojom se osuđuje žetva organa u Kini i kojom se poziva na istragu i sudsku osudu.

„Unatoč pritisku i taktikama zastrašivanja kojima se kineski službenici koriste u inozemstvu da bi odvratili strane vlade od naglašavanja ovih zvjerstava, mnogi, uključujući Europski parlament, sada traže od Pekinga da zaustavi ove zastrašujuće zločine,“ dodao je Zhang. „Istražitelji su objavili da je između 45 do 65 tisuća Falun Gong praktikanata pogubljeno zbog profita dobivenog prodajom njihovih organa. Ovo se mora zaustaviti. To je napad na cijelo čovječanstvo.“

Daljnji izvori na temu žetve organa u Kini:

1. Pregled žetve organa
2. Sažetak ključnih dokaza
3. Saslušanje u američkom Kongresu
4. Film: "Killed for their organs: China's secret transplant business"

------------

lp, borivojPost je objavljen 21.12.2013. u 08:06 sati.