Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mangaxanime

Marketing

Mirai Nikki - Future diary

Na svom tabletu imam aplikaciju MangaDroid preko koje čitam mangu, i tako sam naišao na Mirai Nikki. Čuo sam i prije za nju ali nisam imao neki interes za nju, pošto sam već pratio druge anime, ali kada sam pogledao većinu...morao sam preć na nove i tako sam počeo čitat Mirai Nikki. Nisam imao neka očekivanja, ali već na pocetku sam se "navukao" :D . Žanr je akcijski,psihološki,supernaturalni,romantični,survival horor... i već po tome možete vidjet da uopće nije dosadno. U tom svijetu 12 ljudi se međusobno bore i mora preživjet samo jedan. Ta osoba će postat novi Bog i zamijenit će sadašnjeg koji je na samrti.(Deus Ex Machina). Svatko od njih ima mobitel na kojem su vodili jednu vrstu dnevnika i u tom dnevniku će se pojavljivati unosi o budućnosti, tj svatko na svoj jedinstven način će moći vidjeti budućnost. Ako mu se mobitel razbije to za vlasnika mobitela znači da je izgubio u ovoj "igri preživljavanja" i umrijet će.
Upravo ta mogućnost predviđanja budućnosti donosi veliku napetost u borbi između likova i preokreta.
Glavna ikona ovog animea je Gasai Yuno ako ste pogledali ili ćete pogledat znate/znat će te i sami zašto.
Dok se radnja približavala kraju i sve je trebalo biti riješeno, dogodio se jedan veliki obrat i završilo je na neočekivan način i nisam uopće bio sretan kako je završilo.
Ali jednog sam dana "guglao" i saznao sam da zadnja epizoda zapravo nije zadnja jer je glavni kraj bio napravljen kao OVA i svidio mi se završetak :)
Anime ima 26 epizoda i OVA koja je zapravo posljednja epizoda
Moj najdraži lik je Minene Uryu iako ne znam zašto a glavni lik je Yukiteru "Yuki" Amano



Post je objavljen 21.12.2013. u 00:53 sati.