Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Oda blogojadanju

"[kalorijski restoran minus40kg ... dražeN ;) ] I šefovi imaju šefove, a i njegovi šefovi imaju šefove, ... tj. hijerarhijska nadređenost ili podređenost uvjetovane su tek osobnom pozicijom, pa bilo koga suditi na toj osnovi i nije baš nešto što bi vrijedilo ozbiljnije razmatrati. Grupiranje na osnovi nekih još općenitijih karakteristika tek je na klimavim nogama (žene, crnci, mediteranci, pirati, profesori, ...)."
Komentar na prethodni post uvaženog blogera kojem se zdravorazumski ne bi trebalo suprotstavljati. Međutim to bi značilo prihvatiti opću društvenu negativnu selekciju nakon devedesetih godina prošlog stoljeća i demokratskog osvješćivanja hrvatskog naroda. U prosvjetu su tada na ravnateljska mjesta došli uglavnom budući, kako kaže poznati profesor u intervjuu književniku i blogeru Kruletu, politički komesari, koji odu isključivo ako nešto politički zgriješe, a onda ih zamjenjuju novi cinici, poput te bogomdane moćne ravnateljice trgovačke koja me ljetos nije primila iako spadam u kategoriju onih koji po kolektivnom ugovoru imaju prednost, jer je "iskazano da sam tehnološki višak na 10 sati, a ona treba nekog za 12 sati". Čujem i čitam da ni po bolnicama ništa nije bolje, a zbog suludosti sustava strahovi osoblja dominiraju i tu i tamo. U javnim medijima konstantno svjedočimo o samovoljama tamošnjih političkih komesara, demonstrira se, ova će dobiti otkaz i tako bude, drugog skinu s gledanog termina i nikom ništa.
Novokomponovani moćnici i njihove obitelji imaju sve, jedino im ponekad fali priznanje da su sposobniji i pametniji onih neuspješnih, panj ostaje panj i u "mečki", ne mogu kupiti još ponekog profesora, do nekih uspješnih liječnika se ipak ne može doći vezom, na nekim sudovima se naleti na nesalomljive, ali iskustva Rusije tek nas čekaju, kod nas oni s kralježnicom zasad samo ostaju bez posla ili povećavaju statistiku jedinki koje savjest otjera na bolovanje.
Uvijek se sjetim pouke jednog ovdašnjeg ipak cijeli život lokalnog političara, "da je Vlado Gotovac imao talenta za politiku ne bi toliko vremena proveo u zatvoru i to za razliku od jednog drugog bez ikakvih beneficija te slobode kretanja pri izlasku."
Gledam što sam sročio, nisam zadovoljan, svejedno ću postati ako budem znao odgovor na sigurnosno pitanje, cijenim tih svojih par potrošenih minuta javne meditacije.



p.s.
Fotografije dnevnički prate današnji dan bez namjere da prate post...

Post je objavljen 20.12.2013. u 17:23 sati.